Три от ключовите за функционирането на Глобалната мрежа компании -

...
Три от ключовите за функционирането на Глобалната мрежа компании -
Коментари Харесай

Отбиха най-голямата кибератака в историята

Три от основните за действието на Глобалната мрежа компании - Гугъл, Amazon и Cloudflare, оповестиха, че са се преборили с най-голямата DDoS хакерска атака досега и предизвестиха, че хакерите към този момент употребяват техники, които могат елементарно да причинят вреди с голям мащаб, оповестяват международните организации.

DDoS е една от най-простите като принцип офанзиви - на процедура тя съставлява заливане на даден сървър със поръчки досега, в който той откаже. По този метод се блокира и законният трафик. Това не е по силите на един човек с един компютър -

нормално офанзивите се правят от големи мрежи от устройства, сложени под контрола на хакерите.

Така Гугъл, Amazon и Cloudflare от края на август насам са отбивали стотици милиони злонамерени поръчки всяка секунда. Както показват от Гугъл, става дума за 7 пъти повече трафик спрямо предходния най-мащабен DDoS от предходната година - за всеки две минути се е насъбирал толкоз трафик, колкото прави цялата Wikipedia за месец.

Cloudflare, които оферират точно отбрана от сходни кибернападения, подчертаха, че сходен мащаб е невъобразим и за техния екип.

И трите компании са на мнение, че офанзивите са станали вероятни поради уязвимост в HTTP/2 мрежовия протокол, която прави сървърите уязвими. Затова и те приканиха фирмите да обновят софтуера на машините си допустимо най-скоро.

Нито Гугъл, нито Amazon, нито Cloudflare разясняват кой е причинителят на офанзивата.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР