Три оферти за построяването на Националната детска болница в София

...
Три оферти за построяването на Националната детска болница в София
Коментари Харесай

ГБС и Трейс са сред кандидатите да строят националната педиатрия

Три предложения за построяването на Националната детска болница в София бяха отворени в сряда в Министерството на здравеопазването. Те са на особено основани за публичната поръчка сдружения, в които вземат участие сдружения на " Главболгарстрой " и " Трейс Груп Холд ". Битката е за план, чиято индикативна стойност е 95.442 млн. лева с Данък добавена стойност.

Предложенията са на ДЗЗД " Детска болница-София " с участници " Климатроник " ЕООД и " Иновасионес Техникас Ен Симентасион СА ДЕ Сухопътни войски Проес Консулторес СА ", ДЗЗД " Детско здраве ", зад което стоят " Главболгарстрой “ АД и сдруженията от групата му " ГБС-Пловдив " АД и " Главболгарстрой Интернешънал ", както и Обединение " Здраве за децата на България ", в което акционери са " Трейс Груп Холд " АД, " Смарт Билд Дигитал " ЕООД, " Монолит " АД и " Инжпроект " ООД.

В идващите 40 работни дни назначената комисия за осъществяване на публичната поръчка ще прегледа на наличието на постъпилите предложения, ще оцени техническите им параметри и ще бъдат отворени ценовите оферти на претендентите.

Така търгът за построяването на многопрофилната педиатрична болница напредва, откакто бе спрян поради тъжба на Камарата на архитектите. Браншовата камара дефинира сегашните параметри на търга като порочни и счита, че по никакъв метод не подсигуряват качественото осъществяване на постройката. Тя даже изиска прекъсване на реализацията на плана до произнасянето на Комисията за защита на конкуренцията по претенциите ѝ, само че антимонополната комисия реши, че това би увредило публичния интерес.

Здравното министерство обаче няма да има право да подписа контракт с евентуално определения реализатор преди разногласието за поръчката да се реши всъщност,
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР