Три области - Бургас, Търговище и Велико Търново са със

...
Три области - Бургас, Търговище и Велико Търново са със
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Три области влизат в червената зона, трябват специфични мерки

Три области - Бургас, Търговище и Велико Търново са със заболеваемост над 200 на 100 000 и се устремяват към алената зона. В тези области би трябвало да бъдат съсредоточени напъните, с цел да не се допусне по-високо разпространяване. Това сподели по Българска национална телевизия доктор Александър Симидчиев, пулмолог и народен представител от " Демократична България ".

Според него съществуването на ясно структуриран проект за справяне с пандемията разрешава да има предвидимост и да се вземат навременни ограничения, с цел да се не навлиза в следваща зона. Той обаче беше безапелационен, че този проект би трябвало да стане част от законодателството, с цел да има предвидимост и за бизнеса.

По мотив предлагането за пакет от безвъзмездни прегледи, проучвания и медикаменти за пациенти на домашно лекуване пулмологът уточни, че по-важно е да се употребяват дейно средствата за попречване на болестта, такива средства са имунизациите, добави той.

Д-р Симидчиев акцентира, че въпреки вирусът към този момент да е прочут и да има ясни критерии за лекуването, медицинските експерти са незадоволително и са изтощени. По думите му лекарите са съсредоточени главно в огромните градове, което основава огромни компликации при лекуване на пациенти в дребни обитаеми места. 

Симидчиев разяснява и слабите темпове на имунизация. Той акцентира, че средствата за осведомителна акция са оскъдни - едвам 10 000 лева, а са нужни 3-4 млн. Това са предложили депутатите от " Демократична България " по време на вчерашното парламентарно разискване на потребността от актуализация на бюджета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР