Три новородени сърнички вече радват посетителите на зоопарка в Благоевград.

...
Три новородени сърнички вече радват посетителите на зоопарка в Благоевград.
Коментари Харесай

Вяра, Надежда и Любов се родиха в зоопарка в Благоевград

Три новородени сърнички към този момент радват посетителите на зоопарка в Благоевград. Това оповестиха от зоологическата градина в града.

Те са в добро здравословно положение. И трите бебета са от женски пол. Малките бозайничета ще носят имената Вяра, Надежда и Любов. 

Засега от зоопарка не прецизират дали трите сърнички с изключение на на трите хубави женски имена, свързани с християнството, са кръстени и на известните тризначки от града - Вяра, Надежда и Любов, чиято звезда изгря в Биг Брадър.



През месец януари тази година в зоологическата градина се роди и мъжко кафяво мече, което носи името Янко, допълниха оттова.



В зоопарка в Благоевград има над 300 броя животни, включително и птици, като за тях се поставят всички нужни грижи. Те имат самостоятелни ветеринарно-медицински картони, както и одобрени самостоятелни хранителни дажби съгласно типа. 



Предстои и възобновяване на зоопарка в Благоевград. То е заложено в Плана за интегрирано развиване на Общината (ПИРО), като дейностите ще започват откакто стартира усвояването на средства от европейските фондове. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР