Три нови защитени местности са обявени със заповед на министъра

...
Три нови защитени местности са обявени със заповед на министъра
Коментари Харесай

Екоминистерството обяви три нови защитени територии


Три нови предпазени местности са оповестени със заповед на министъра на околната среда и водите Юлиян Попов. Това са „ Язовир Мрамор “; „ Находище на Вагеницова метличина – Вълча поляна ” и „ Манастирска стълба “. Въвежда се възбрана за действия, които могат да доведат до заличаване на типовете – предмет на запазване, и местообитанията им като смяна в предназначението и метода на трайно прилагане на земята; строителство и други действия, водещи до смяна на ландшафта; търсене, изследване и рандеман на подземни богатства; въвеждане на неместни и непознати растителни и скотски типове и др.  Това съобщи Нова тв, като се базира на  информация от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите. 

Защитена околност „ Язовир Мрамор “ е с повърхност от 402,876 дка. Тя е местообитание на към 200 скъпи и предпазени типове птици, измежду които бял ангъч, сива патица огромна бяла чапла дребен корморан и др. 

Защитена околност „ Находище на Вагеницова метличина – Вълча поляна “ е с повърхност 9,422 дка. В нея пораства застрашният и предпазен растителен вид Вагеницова метличина.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР