Три нови специалности се откриват за тазгодишната кандидат-гимназиална кампания в

...
Три нови специалности се откриват за тазгодишната кандидат-гимназиална кампания в
Коментари Харесай

“Изкуствен интелект“ и “Пътен строител“ са новите специалности, за които ще се борят гимназисти от Пловдив

Три нови специалности се откриват за тазгодишната кандидат-гимназиална акция в Пловдивско. Учениците ще имат опция да се образоват в специалностите „ Изкуствен разсъдък “, преподавана в ОУ „ Душо Хаджидеков “ в Пловдив. Паралелка за „ Пътен строител “ откриват ПГ по превоз „ Гоце Делчев “. „ Техник на електронна техника “ пък ще се учи във ПГ по ЖПТ " Христо Смирненски " в Карлово.

До дни започва акцията по кандидатстване в мечтаните гимназии, подсетиха от РУО-Пловдив. Освен новите специалности в актуалната акция децата може да избират сред 82 профилирани паралелки, 62 от които в Пловдив. Открити са места и в 139 професионални гимназии за региона, а 87 от тях са в града под тепетата.

Подаването на документи ще се прави на същите места, както предходната година, показват от РУО. Единствената смяна е за регион Асеновград, където документи ще се одобряват в ОУ „ Ангел Кънчев “.

Определени са центровете, където родители, които не желаят да заявят мечтани учебни заведения електронно, ще могат да създадат това на място. Тази година работата на комисиите ще бъде от 8 до 18ч. дните, в които ще се одобряват документи, 5 и 7 юли за първо класиране.

Първото класиране ще бъде оповестено на 12 юли , като опциите за записване в мечтаната гимназия възпитаници и родители ще могат да създадат от 12 до 15 юли .

„ Призоваваме родителите да записват повече от едно стремежи за листата с гимназии. Нека не се получава по този начин, че деца да остават неприети и да чакат да преми 3-то класиране, с цел да влезнат в останалите свободни места “, съобщи посъветва шефът на РУО-Пловдив Антоанета Пакова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР