Три нови обществени паркинга - два буферни и един наземен,

...
Три нови обществени паркинга - два буферни и един наземен,
Коментари Харесай

Обещават три нови обществени паркинга в София до края на 2020 г.

Три нови публични паркинга - два буферни и един наземен, ще бъдат построени в София до края на 2020 година. Те ще се намират в кв. „ Надежда 1 ”, на бул. „ Сливница “ и в региона на Централна гара.

Паркингът в квартал „ Надежда “ ще разполага с 65 места за жители, а останалите 86 места ще бъдат употребявани от „ Центъра за градска подвижност “ за наложително репатрирани коли. Теренът на бул. „ Сливница “ ще разполага с 262 паркоместа, само че ще бъде заплатен. Подземният гараж на Централна гара пък ще е с потенциал за 87 автомобила. Това разгласи краткотрайно изпълняващият длъжността изпълнителен шеф на „ Центъра за градска подвижност “ Румяна Милова, представена от БГНЕС.

От ЦМГ разясняват, че нови паркинги в София не се строят поради неналичието на подобаващи терени, изключително в централната градска част.

„ Преди няколко дни обявихме социална поръчка за създаване на наземен паркинг в „ Надежда 1 ”. Той е покрай метрото, само че не е комфортен за буферен паркинг. Идеята е да се построи паркинг, който да се употребява от домуващите, а половината от него да използваме за углавен паркинг. Той ще бъде охранителен “, уточни Милова.

Според нея по този метод ще се упражнява по-лесен надзор на паркирането в регионите „ Надежда “, „ Връбница “ и „ Люлин “.

„ Паркирането върху терена от 4 дка. на бул. „ Сливница ”, ще бъде платено. Предвидени са 262 паркоместа. От там влизат много коли в София, а това ще даде опция да спрем колите и да понижим потока от коли, които идват в центъра ”, сподели още Милова. Тя посочи, че паркингът на бул. „ Сливница ” е построен дружно с построяването на метрото, само че не е завършен и по тази причина не се употребява. Подземният гараж на Централна гара пък ще разполага с 87 паркоместа.

От „ Центъра за градска подвижност “ ще предложат на хората услугата „ Паркирай и пътувай “, като концепцията е водачите да оставят колите си гратис на буферните паркинги и оттова да не престават пътя си към центъра на града с метрото.

Вече е регламентирано винетен стикер за паркиране в зона да се дава на притежател с до 3 автомобила, а не както до момента – без ограничаване. Също по този начин, цената за всеки идващ автомобил е двойно и тройно по-висока. Обсъжда се и разновидността хора, които имат паркомясто в жилището си, да нямат право на паркиране в зоната пред дома им.

Нови паркоместа се чака да бъдат разкрити в регион „ Слатина ” – в карето, заключено сред улиците „ Шипченски проход “, „ Цариградско шосе “ и „ Акад. Людмил Стоянов “ и в регион „ Триадица “ – в сектора сред бул. „ България “ и улиците „ Петко Каравелов “, „ Балша “ и „ Бяла църква “. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР