Три нови медицински изделия се включват в списъка с помощните

...
Три нови медицински изделия се включват в списъка с помощните
Коментари Харесай

Ще има финансова помощ за инвалидни колички! Три нови медицински изделия се включват в списъка с помощните средства! Вижте още!

Три нови медицински произведения се включват в листата с помощните средства, съоръжения, уреди и медицински произведения, за пазаруването на които хората с увреждания употребяват целева помощ от страната, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

В него ще влязат вертикализаторите за деца е увреждания, детските рингови инвалидни колички и детските инвалидни колички. Това плануват промени в Правилника за използване на Закона за интеграция на хората с увреждания, които бяха утвърдени от държавното управление.

С измененията се вкарва условието медицинските произведения по самостоятелна мярка да бъдат изработвани по поръчка за съответен пациент. По този метод ще се подсигурява, че на правоимащите ще се дават медицински произведения, съобразени с техните самостоятелни потребности.

Като цяло, с новите текстове се вкарва по-ефективен надзор и понижаване на административната тежест при даването на помощни средства, съоръжения, уреди и медицински произведения.

Променя се механизмът по даване и погашение на целеви помощи за пазаруване на медицински произведения и помощни средства. Ще се прекрати практиката да се дават пари на ръка на правоимащите. Променя се и методът за даване и отчитане на изделията. По този метод ще бъдат лимитирани опциите за неизползване на финансови средства от бюджета по предопределение.

Хората с увреждания ще получават нужната помощ и медицински произведения, без да се постанова да посещават неведнъж дирекциите „ Социално подкрепяне “. Ще отпадне и нуждата да дават отчетни документи за покупката на помощните средства.

Регламентира се и по-гъвкав механизъм за отчитане и възнаграждение на отпуснатите целеви помощи за действително предоставените медицински произведения и помощни средства. Оптимизират се и методите за реализиране на надзор върху разходването на финансови средства, като същите ще се изплащат на доставчиците при действително предоставени произведения на нуждаещите се.

Месечните добавки за обществена интеграция и целевата помощ ще се отпускат по сегашен, а не по непрекъснат адрес, както беше до в този момент. По този метод ще се основат по-адекватни условия за достъп до подкрепяне на хората с увреждания.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР