Три нови консулства - в Лион, Дюселдорф и Единбург ,

...
Три нови консулства - в Лион, Дюселдорф и Единбург ,
Коментари Харесай

България разкрива три нови консулства, вижте къде

Три нови консулства - в Лион, Дюселдорф и Единбург, ще бъдат разкрити от Министерството на външните работи (МВнР). Това съобщи представителят на Министерство на външните работи и зам.-външен министър Костадин Коджабашев на брифинг във ведомството през днешния ден, като се базира на решения на Министерски съвет от през вчерашния ден. 
Като причина той уточни все по-нарастващият брой на българските жители във Френската република, Федерална република Германия и Обединеното кралство и Северна Ирландия и потребността от съответна консулска реакция – разширение обсега на предоставяните административни консулски услуги, на територията, на която те се дават.
Например на територията на Франция имаме единствено една консулска работа - тази в посолството ни в Париж, означи Коджабашев. Той изясни, че по-голяма част от българските жители обитават в Южна Франция, като най-големият град в региона в Лион. Там живеят към 7 хиляди български жители, като се планува консулската работа да обслужва към 35-40 хиляди български жители, добави Коджабашев. 
По отношение на Единбург, Шотландия обстановката е идентична. Там за последните десетини години броят на българите, които обитават, е повишен към 10 пъти. В момента има към 15 хиляди български жители, като наклонността е те да се усилват, изясни зам.-външният министър. 
Той изясни още, че във връзка с Германия, най-натоварената консулска работа е тази във Франкфурт. Взето е решение провинция Северен Рейн-Вестфалия да бъде обособена в обособен консулски окръг, с център Дюселдорф. В провинцията са разположени към 96 хиляди български жители, сподели още Коджабашев. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР