Три нови категории ще бъдат добавени към наградите Грами през

...
Три нови категории ще бъдат добавени към наградите Грами през
Коментари Харесай

Наградите Грами с три нови категории

Три нови категории ще бъдат добавени към премиите " Грами " през 2024 година, съобщи Асошиейтед прес, като цитира Национална звукозаписна академия на Съединени американски щати. 

Златни грамофончета ще бъдат раздавани и за най-хубав поп денс запис; най-хубаво африканско музикално осъществяване и най-хубав различен джаз албум.

Освен това за две съществуващи към този момент категории ще могат да гласоподават всички членове на Академията, които вземат участие в избора на носителите на " Грами ": за продуцент на годината и за създател на ария, като последната категория беше въведена за първи път през 2023 година, предава Българска телеграфна агенция.

Преди това така наречен общи категории включваха премиите " Грами " за най-хубав нов реализатор, албум, запис и ария на годината. 

Членовете на Националната звукозаписна академия на Съединени американски щати могат да гласоподават за спечелилите в общите категории, както и в до 10 в три жанрови области, като е целесъобразно да се лимитират до сфери на тяхната подготвеност. 

Промените в тези две категории отразяват разрастващата се музикална промишленост, в която от ден на ден се отличава приносът на създателите на песни и на продуцентите.

Новата категория за най-хубаво африканско музикално осъществяване ще подчертае " районните мелодични, хармонични и ритмични музикални обичаи ", се показва в известието на американската Национална звукозаписна академия. 

Досега тези реализатори се състезаваха в категорията за най-хубаво световно музикално осъществяване, въведена за първи път през 2022 година Преди 2020 година категорията се наричаше " международна музика ". Промяната беше въведена, с цел да се избегнат асоциации с колониализма, напомня Асошиейтед прес.

Категорията за най-хубав поп денс запис е за " музика в горещи ритми, подобаваща за танци " и за записи, които се отличават със мощни ритмични бийтове и електронни принадлежности с акцент върху вокалното осъществяване, мелодията. В нея обаче не влизат денс ремикси.

За " най-хубав различен джаз албум " ще се конкурират продукции, които съчетават джаз и други музикални стилове, в това число " ар енд би, хип хоп, класическа музика, поп, рап, електронна/танцова музика и/или художествено слово ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР