Три неща не спират да ме изумяват. Звездното небе над

...
Три неща не спират да ме изумяват. Звездното небе над
Коментари Харесай

СНИМКА Навални се показа с остригана глава и обяви: В концлагер на 100 км. от Москва съм, има хора пребивани до смърт с дървени чукове

" Три неща не стопират да ме изумяват. Звездното небе над нас, безапелационният императив вътре нас и удивителното чувство, когато прекараш дланта си по прясно обръснатата си глава. Поздрави на всички от " Сектор за засилен надзор А ".



Това е уводът във Facebook обява на съветския опозиционер Алексей Навални , в която той споделя за пандиза, където е заточен. Навални бе наказан небрежно в Русия, откакто се завърна в родината си. Той бе токсичен о едвам оцеля, откакто получи болнично лекуване в Западна Европа. По негови думи делата против него са скалъпени и целят политическото му премахване, тъй че пътят на Путин да е чист. Навални неотдавна пусна и абсурден филм, в който се разкрива, че замъкът в Геленджик, на брега на Черно море, е в действителност на самия Владимир Путин, а там се изсипват милиарда за градежи.

ЕТО КАК ПРОДЪЛЖАВА ПОСТЪТ НА НАВАЛНИ:

" Принуден съм да призная, че съветската затворническа система съумя да ме удиви. Не съм си и представял, че на 100 км от Москва може да се устрои същински концлагер. Никакво принуждение, даже и намек за такова не съм видял към този момент, въпреки че по напрегнатите пози на пандизчиите, стоящи " спокойно ", страхувайки се да си извърнат главата, с лекост имам вяра на многобрийните истории, че тук, в ИК-2 " Покров ", до наскоро хора са били пребивани съвсем до гибел с дървени чукове.

Сега методите са се трансформирали и, почтено казано, даже не си припомням за друго място, където всички да приказват по този начин учтиво и по някакъв метод, приветливо. Така назовавам новия си дом - " нашия другарски концентрационен лагер ".

Опозиционерът споделя още, че псувните в пандиза са неразрешени и че " тази възбрана се ползва прецизно "

" Режим, правилник, разпределен ден. Буквално извършване на безкрайните правила. Псувните и жаргона са неразрешени. И тази възбрана строго се съблюдава. Представяте ли си затвор, където няма хули? Просто ужасно.

Видеокамерите са на всички места, всички са следени и при най-малкото нарушаване се прави доклад. Струва ми се, че някой горе е прочел " 1984 " на Оруел и е споделил: " Да, ужасно. Да го създадем ". Възпитание посредством обезчовечване.

Но в случай че се отнасяте към всичко с комизъм, тогава можете да живеете. Така че като цяло всичко ми е наред.

Има даже и цветни моменти в черно-белите делници. Например, на гърдите ми има табелка с името и фотографията, подчертана с красива алена лента. Нали съм податлив към бягство, помните ли?

През нощта през час се разсънвам, до леглото ми стои мъж в куртка. Снима ме и споделя: " Два часа и трийсет минути, наказаният Навални. Отбелязан в профилактическия доклад като податлив към бягство. Налице. "

И аз още веднъж умерено задрямвам с мисълта за това, че има хора, които бдят за мен и в никакъв случай няма да ме изгубят. Яко, нали?

И вие не губете връзка с околните си. Прегръщам всички.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР