Три неправителствени организации внесоха днес над 2000 подписа с искане

...
Три неправителствени организации внесоха днес над 2000 подписа с искане
Коментари Харесай

3 НПО-та поискаха разширяване на обхвата на неизбежната самоотбрана

Три неправителствени организации внесоха през днешния ден над 2000 подписа с искане за разширение на обсега на неизбежната самозащита. Подписката е проведена от сдруженията „ Велика България “ и „ Мото клан Велика България “, както и от Съюза на българските частни детективи.

" Те считат, че в обсега на неизбежната защита би трябвало да бъдат включени всички случаи на навлизане в дома, също така във вилни парцели, в икономически постройки, при набези в моторни транспортни средства ", изясни заместник-председателят на ПГ " Обединени патриоти " Искрен Веселинов.

Предложенията се приближават до анулираните през 1997 година разпореждания от Конституционния съд. Въпреки това те ще бъдат импортирани за разискване в работната група към Министерство на правораздаването.

" Тази работна група би трябвало да излезе с план на закон за разширение на рамките на неизбежната защита за това всеки да се усеща в правото си да се отбрани, когато е заплашен живота му, честа му ", съобщи Веселинов.

Повод за настояванията им стана последния случай в Пловдив със арестувания доктор Иван Димитров поради убийството на крадеца Жоро Джевизов - Плъха.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР