Три неправителствени организации отчитат в доклад последиците от експортните сектори

...
Три неправителствени организации отчитат в доклад последиците от експортните сектори
Коментари Харесай

Франция изнася евтина карантия с вредни ефекти за развиващите се страни

Три неправителствени организации регистрират в отчет последствията от експортните браншове на френския животновъден бранш, които заливат пазарите на разрастващите се страни.

По времето, когато се открива срещата на високо ниво по отглеждането на животни в Клермон-Феран днес - огромна среща, на която експерти и политици ще разискват хранителната самостоятелност и устойчивостта на животновъдните браншове, три организации проучват в взаимен отчет въздействието на каналите за експорт върху трети страни, т.е. отвън Европейския съюз (ЕС). Това изследване на Réseau action climat (RAC), Oxfam и Greenpeace демонстрира, че част от френските индустриални браншове са ориентирани към експорт на артикули с ниска добавена стойност към страни, където могат да дестабилизират локалните пазари, изключително в Африка и Азия .

Докладът се концентрира върху три бранша, по-специално - мляко, свинско и птиче месо, при които делът на износа е максимален (съответно 42%, 39% и 25%, в това число експорт за други европейски страни). Изнасят се замразени пилешки разфасовки, свински вътрешности или мазнини, обезмаслено мляко на прахуляк и така нататък Основно тези подценени артикули Франция изнася отвън границите на Европейски Съюз.
 Инфлацията - нечаканият посетител, който изненада Франция
Инфлацията - нечаканият посетител, който изненада Франция

След прекосяване на границата от 5% през юни, инфлацията на храните в този момент се приближава до прага от 10%
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР