Три момичета от една българска фамилия се удавиха в бурните

...
Три момичета от една българска фамилия се удавиха в бурните
Коментари Харесай

Три български момичета се удавиха в река Рейн край Дуисбург

Три девойки от една българска фамилия се удавиха в бурните води на река Рейн край немския град Дуисбург, оповестиха локалните медии.

Инцидентът е станал на 16 юни вечерта в регион до предградието Марксло, където живеели фамилиите на жертвите.

Трите девойки - на 13, 14 и 17 години са влезнали в реката на място, където съгласно немските медии има песъчлив плаж. Преминаващ транспортен съд обаче е направил по-големи талази и девойките са потънали. Най-голямото от тях е било извадено от избавителните екипи, само че макар реанимационните дейности е умряло.

В акцията по издирването на другите две деца са се присъединили над 160 спасители, служители на реда, пожарникари, водолази, а реката е претърсвана, както с катери, по този начин и с хеликоптери. Въпреки това телата на двете девойки не са открити.

В петък представител на полицията в Дуисбург заяви, че няма късмет българските тийнейджърки да са оживели, тъй като течението на Рейн е доста мощно и бързо. Според локалните управляващи скоростта на водата на моменти доближава 12 км/ч., а вълните от преминаващите кораби вършат плуването в реката рисково даже за опитни плувци.

Тази заран от полицията в Дуисбург оповестиха, че в нидерландския сектор на Рейн са били открити две тела, които са на 13-годишната Гергина и 14-годишната Жулиета. Според " Билд " 17-годишната Ели е тяхна братовчедка.

" Нямаме подозрения по отношение на самоличността на откритите мъртви девойки. Близките им описаха облеклата и бижутата, които са носили, и описанията съответстват с откритите движимости на удавниците. Разбира се, назначена е ДНК експертиза, а резултатите ще бъдат подготвени в края на седмицата ", изясни представителят на полицията в Дуисбург Стефан Хауш.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР