Три милиона лева ще раздаде Министерството на младежта и спорта,

...
Три милиона лева ще раздаде Министерството на младежта и спорта,
Коментари Харесай

Боряна Георгиева от ВОЛЯ: Колко бежанци има в България, за да изхарчат 3 млн. лева за спорт?

Три милиона лв. ще раздаде Министерството на младежта и спорта, с цел да спортуват бежанците. Финансирането на плановете ще бъде от Европейски Съюз.
„ Първо -това демонстрира безусловно сбърканата политика на Съюза във връзка с бежанците. Раздават се помощи-без да работят, обезпечават се безвъзмездни здравни грижи, домове, а в този момент и условия за спорт! Такива обществени грижи не получават личните ни жители! “, разяснява в обществените мрежи Боряна Георгиева от ВОЛЯ.
Според нея България може да употребява тези средства по различен метод – да вземем за пример да отидат за физкултурни салони, за спортни центрове, за поддръжка на наши предприемчиви българи и за учебните заведения, а те да обезпечат достъп на бежанците до тях. Така задачите на европейската политика по отношение на тях ще бъдат реализирани.
„ Има и различен проблем - занапред можем да предположим какъв брой от тези планове ще са кухи, какъв брой единствено ще отчетат активност по документи. И няма да е за първи път.Колко бежанци има в България и какъв брой от тях не могат да живеят без спорт? Това ли е най-важният проблем за българския спорт?! “, съобщи още Георгиева, която е зам.-председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание. Тя приготвя особено запитване до министъра и от близко ще наблюдава кой тъкмо ще завоюва тези милиони левове.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР