Три милиона лева са предвидени по оперативна програма Региони в

...
Три милиона лева са предвидени по оперативна програма Региони в
Коментари Харесай

Вдигаме къщи за бедни с 3 млн. от Европа

Три милиона лв. са планувани по оперативна стратегия " Региони в напредък " за градеж на обществени жилища в Пловдив. Средствата ще бъдат отпуснати от Европейския съюз, в случай че администрацията успее да отбрани плана. Според прогнозните планове, направени в Общината, безвъзмездната финансова помощ ще стигне за 74 квартири.

" В жилищата ще има всичко належащо, само че без непотребен разкош. Те ще са на един етаж за разлика от къщите до КАТ ", сподели зам.-кметът инж. Димитър Кацарски. Средната цена за една сиромашка квартира е към 200 евро. За квартала на бедните е набелязан терен към " Столипиново ". Предполага се, че и множеството от квартирантите ще са от махалата. Мястото обаче ще се прецизира.

" Проектът е насочен за бездомни или хора, които живеят в доста неприятни битови условия ", посочи зам.-кметът по обществена политика Георги Титюков. Той добави, че от Европейски Съюз слагат много съществени условия за настаняване в обществените жилища. Децата би трябвало да вървят на учебно заведение, безработните да се включат в стратегиите за подготовка и да не отхвърлят работните места, които се оферират от Общината. Освен това би трябвало да имат здравна застраховка и персонален доктор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР