Три месеца вече у нас не се внася руски петрол,

...
Три месеца вече у нас не се внася руски петрол,
Коментари Харесай

Какво ще се случи с цените на горивата след отпадането на дерогацията за руския петрол?

Три месеца към този момент у нас не се внася съветски нефт, а дерогацията падна при започване на март. Цените на горивата през последните три месеца не са доста по-различни от предишното лято, когато има придвижване на интернационалните цени, да го виждаме и в България и това е изцяло обикновено. Това придвижване на цените не е обвързвано с нашата стопанска система, а с доста стопански фактори, и освен - тематиката разяснява Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива в ефира на Българска национална телевизия.

Според него, цялата дерогация беше основана за една компания да направи все по-големи облаги и да натрупа все по-голям пазарен дял в страната, което е реалност:

" От последните 20 години, през последните 2 години внесоха някакъв налог облага - не това, което се очакваше, само че в действителност в границите на 180 млн. - мисля, че за двете години, първата беше 87 млн. и в този момент предплатено внесоха към 67-70 млн. лв.. И както се приказва, 40 млн. лв. ще внесат по този фонд ".

По отношение на продажбата на " Лукойл ", Хаджидимитров сподели, че първо би трябвало да има покупател и второ - в случай че се откри покупател, той би трябвало да заплати цената, която тази компания е оповестила:

" Цената, която ще изиска тази компания, ще е много по-висока от пазарната сега, тъй като по този начин или другояче, в случай че печелиш на един пазар, няма да искаш си тръгнеш или в случай че ще печелиш, ще искаш някаква реалистична цена. "

Според Димитър Хаджидимитров, пазарът е доста динамичен и войната в Близкия изток и в Украйна, както и нападенията на хутите в Червено море, се отразяват отрицателно на цената на горивата. Засега обаче, няма фрапантни придвижвания при цените нагоре.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР