Три месеца след трагедията край Своге, при която загинаха 20

...
Три месеца след трагедията край Своге, при която загинаха 20
Коментари Харесай

Три месеца след трагедията край Своге, липсва обезопасителна мантинела


Три месеца след нещастието край Своге, при която починаха 20 души, на пътя към момента липсва предпазна мантинела. Главният прокурор Сотир Цацаров беше помолен в писмо от Института за пътна сигурност персонално да се заеме с проблема. Въпреки обещанията на Агенция "Пътна инфраструктура " оборудването не е сменено.

"Ако до понеделник не бъде заменена тази мантинела, ще я сменим, с цел да не се повтори това безумство ", съобщи Диана Русинова от Института за пътна сигурност.

По нейните думи Институтът няма това право, само че няма различен излаз. От АПИ показват като причина за бездействието следствието, което се организира. Според Русинова щом е заменен асфалта, може да бъде заменена и мантинелата. Затова от Института са се обърнали персонално към Сотир Цацаров.

От Пътната организация обясниха, че на 5 декември е заменено оборудване с дължина 10 метра. Русинова счита, че това се отнася до мантинелата, която е на завоя. До края на деня ще бъде оповестено мнение дали то дава отговор на нужните условия.

"Община Своге няма отговорности, свързани с мантинелата. Дали сме нужните документи на съответните институции. Приветствах решението на АПИ да подменят оборудването. Те имат задоволително опит, с цел да създадат мантинелата по този начин, че тя в действителност да прави работа ", сподели зам.-кметът на Своге Валентин Михайлов.

По неговите думи в региона на Искърското дефиле постоянно има напън върху мантинелите от страна на колите поради завоите по пътя. След всеки подобен случай от общината изпращат писмо до Пътната организация, само че оборудванията не се подменят постоянно. Местните обявиха, че рисковият завой е причина за доста произшествия. Според тях обясненията, които дават институциите, не са приемливи. Те са разочаровани, че от АПИ към момента не са подхванали ограничения макар настъпването на зимния сезон. PR-ите на Министерския съвет дадоха обещание, че ще има реакция от страна на институциите./novinite.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР