Три месеца след пожара, който възникна в емблематичната къща на

...
Три месеца след пожара, който възникна в емблематичната къща на
Коментари Харесай

Къщата на спирка Вишнева е опасна и не се ремонтира

Три месеца след пожара, който породи в емблематичната къща на спирка " Вишнева ", къщата към момента не е ремонтирана . Постройката заплашва и здравето на хората, които минават около нея, заяви bTV.

Освен за здравето си, локалните поданици се тормозят и че историческата сграда не се ремонтира.

Припомняме, на 19 юли пожар обхвана покрива и част от структурата на постройката. След следствие беше открито, че пожарът е зародил от съзнателно запалена кофа наоколо до къщата.

 Горя покривът на къщата на спирка Обновена
Горя покривът на къщата на спирка " Вишнева "

Предполага се, че става въпрос за тенденциозен палеж

Ремонтът на къщата към момента не е почнал - осъществени са единствено укрепителни дейности. Въпреки това обаче от къщата се виждат рискови парчета и изгорели греди, които основават предпоставки за случай. Покривът на постройката е затрупан с найлон, под който се виждат големи дупки.

По думите на Андрей Зографски от " Спаси София " къщата може всеки миг да се срути . От столичния електротранспорт обаче са на мнение, че не съществува заплаха къщата да се срути.

 Снимка 304580
Източник:

Стана ясно и че към този момент има подписан контракт за планиране на главен ремонт на къщата. Предстои проектирането на ремонта и съгласуването му с Министерството на културата. До тогава къщата на спирка " Вишнева " ще тъне в съсипия.

 Снимка 304555
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР