Три месеца след обичайното и броени седмици преди президентските избори

...
Три месеца след обичайното и броени седмици преди президентските избори
Коментари Харесай

Путин ще се обърне към руските депутати в необичаен момент и на ново място

Три месеца след нормалното и броени седмици преди президентските избори в Русия президентът Владимир Путин се обръща към Федералното заседание - двете камари на Народното събрание - по-късно през днешния ден.

Няколко съветски медии към този момент оповестиха, че се чака той да направи преглед на последните си шест години на власт.

Тази година обръщението няма да е в Георгиевската зала на Кремъл, а в Големия манеж, защото ще има и други посетители с изключение на представители на двете камари. По думите на прессекретаря на Путин, Дмитрий Песков, поканените са " много повече " от депутатите. Според Песков изборът на Манежа е поради опциите да се демонстрират визуализации и инфографики по време на изявата на Путин, което в историческата Георгиевска зала е по-трудно.

Според " Комерсант " спомагателните посетители са доверени лица на Путин като кандидат-президент.

За какво ще се приказва

Вчера Путин сподели, че една от тематиките на посланието ще потребността да се поддържа удобна бизнес среда и бизнесмени да не се преследват безпричинно. " Затова ще приказвам и на следващия ден в посланието (до Федералното събрание). Но такива събития подкопават доверието на обществото към властта, " съобщи РБК след изява на Путин за медиите.

В същата тирада Путин изяснява, че през поседните години равнището на откриване на закононарушения от съветското вътрешно министерство не се е подобрило доста и ту пораства, ту понижава.

РИА " Новости " писа, че депутатите чакат от речта му проект за стопански промени, ограничения за битка с бедността и обществените проблеми и оценки на интернационалната конюнктура. Други оферират измежду тематиките да е преходът към стопанска система на нововъведенията.

На предходната тирада - на 1 декември 2016 година измежду акцентите на речта бяха човешкият капитал като " основно благосъстояние на Русия " и редица обществени въпроси, а на по-миналата съветската акция в Сирия. Тогава посланието стартира с минута безмълвие в памет на съветските военнослужещи, убити там. През 2014 година предстоящо в обръщението ставаше въпрос за анексията на Крим и интернационалните наказания, а и за данъчни въпроси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР