Три месеца след новата Ibiza испанското поделение на VAG представи

...
Три месеца след новата Ibiza испанското поделение на VAG представи
Коментари Харесай

Като Captur, само че от Испания

Три месеца след новата Ibiza испанското отделение на VAG показа субкомпактен кросоувър на същата платформа. Seat Arona ще има задачата да измъкне килимчето отдолу под гумите на бестселъри като Renault Captur, Nissan Juke, Peugeot 2008 и скорошните корейски попълнения в сегмента.



Базирана на шасито MQB 0, което лежи и в основата на новото Polo, Arona е дълга 4 138 и висока 1 543 мм. Това я прави 79 мм по-дълга и 99 мм по-висока от Ibiza и я приближава до габаритите на Leon.



По-големите размери закономерно са се отразили на простора в купето. Седалките в Arona са ситуирани с 62 мм по-високо, в сравнение с в Ibiza, а свободното разстояние над главите на пасажерите се е нараснало с 37 мм начело и 33 - откъм гърба. Багажникът поема 400 литра, със 108 повече, в сравнение с този на Ibiza, и с 46 повече от товарния отсек на Juke.



Базовият мотор на Arona ще бъде трицилиндров с работен размер 1.0 литър. Развива 95 к.с. и ще работи в комплект с петстепенна механична трансмисия. Испанското кросоувърче ще бъде налично и с вид на същия мотор със 115 коня (ще може да се поръча с роботизирана трансмисия).



Ще има и наточена версия с обичайния за марката показател FR. Тя ще се оборудва с четирицилиндров бензинов турбодвигател с мощ 150 к.с. и шестстепенна ръчна предавателна кутия.



В гамата са планувани също 1.6-литров дизел (95 или 115 к.с.) и трансформация на газ с 90 коня, която ще се предлага от средата на 2018 година На някои пазари Arona ще се продава също с 1.6-литров атмосферен мотор със 110 коня.



От Seat са планували огромна стратегия за индивидуализация на новия си модел. Покривът на Arona ще може да се поръча в сив, черен, оранжев или цвета на купето. Ще бъдат налични 68 комбинации на оформлението.



Оборудването на модела включва адаптивен круиз надзор, камера за придвижване на заден ход, безключов достъп, система за автоматизирано паркиране, безжично зарядно за смарт телефон, мултимедия с 8-инчов екран, аудиосистема Beats със събуфър, шест тонколони и 300-ватов осемканален усилвател.



Официалната премиера на Seat Arona е планувана за автосалона във Франкфурт през септември. Там ще бъдат оповестени и цените.















Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР