Три месеца след като милиардерът Джордж Сорос критикува дигиталните валути

...
Три месеца след като милиардерът Джордж Сорос критикува дигиталните валути
Коментари Харесай

Сорос, Ротшилд и Рокфелер инвестират в криптовалути

Три месеца откакто милиардерът Джордж Сорос подлага на критика цифровите валути и назова Bitcoin " балон ", фондът му Soros Fund Management ще влага в тях.

© Pascal Lauener Още по тематиката
Тайланд и Южна Корея постановат налози върху криптовалутите

Въпросът с регулирането и възбраната на цифровите валути, наподобява, отстъпва място на опциите за данъчното им облагане
3 апр 2018
Telegram набра 1.7 милиарда $ след втория рунд на ICO финансиране

Приложението за криптирани известия на компанията може да бъде блокирано в Русия поради проблеми с управляващите
2 апр 2018
Руски хотели ще одобряват Bitcoin за международното

Дигиталните валути не престават да поевтиняват
1 апр 2018
Таксите за покупко-продажбите с Bitcoin внезапно понижиха

Средната цена на една транзакция към този момент е 1.2 $, до момента в който в края на 2017 година стигаше 55 $
28 мар 2018 От финансов балон до добра инвестиция. Така, единствено за няколко месеца, се промени настройката на някои от най-големите и мощни вложители към цифровите валути. След като през януари Джордж Сорос подлага на критика остро криптовалутите и назова Bitcoin " балон ", в този момент един от неговите фондове се насочва точно към тези активи. През последните дни и семействата Ротшилд и Рокфелер оповестиха желанията си да вложат обилни средства в Bitcoin и други криптомонети. Всичко това се случва в миг, когато пазарите са в отрицателен тренд и на процедура цените на цифровите пари са на най-ниските си равнища от края на 2017 година

Когато гроздето е кисело

И без да е финансов специалист, човек може да си направи извода, че така наречен институционални вложители, които разполагат с голям финансов запас, подлагаха на критика криптовалутите, когато цената им бе висока и ги купуват - когато е ниска. А без подозрение, измежду аргументите за поевтиняването на цифровите пари, са и въпросните изявления на милиардерите.

Когато Сорос атакува цифровите валути цената на Bitcoin беше към 12 хиляди $. Сега, когато Адам Фишър, който управлява макроинвестирането в Soros Fund Management, заяви, че е получил вътрешно утвърждение за търгуване на криптовалутите, Bitcoin коства 6700 $.

И когато стане сладко

От началото на април общата пазарна капитализация на цифровите валути се движи към 250 милиарда $. Такива равнища за последно се следиха в края на ноември предходната година - преди да стартира декемврийската полуда с внезапното повишаване на Bitcoin, Ethereum и другите монети. Интересно е също, че за последните 10 дни съмненията в цените на криптопарите са доста по-малко от това, което наблюдавахме до момента. Което дава мотив на някои анализатори да считат, че спекулантите са напуснали пазара и нови внезапни спадове и покачвания към този момент са малко евентуални.

Прогнозите, че огромните вложители ще се насочат към цифровите валути, когато лудостта по тях утихне, се удостоверяват и от дейностите на семействата Ротшилд и Рокфелер. Първите към този момент имат известно количество биткойни, а формалното сдружение за рисков капитал на второто семейство - Venrock, подписа партньорство с капиталовия фонд за криптовалута Coinfund.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР