Три месеца след като бе обявено официално, че Виваком има

...
Три месеца след като бе обявено официално, че Виваком има
Коментари Харесай

КЗК даде "Булсатком" на "Виваком", А1 и "Йетел" пращат сделката в съда

Три месеца откакто бе оповестено публично, че " Виваком " има желание да купи " Булсатком ", развръзката по договорката е реалност - в четвъртък Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи придобиването. На процедура това се случва през " Юнайтед груп " - притежател на " Виваком ", който купува " Вива корпорейт България ", която пък има " Булсатком ".
 
 Виваком Виваком Източник: Zonanews
От Комисия за защита на конкуренцията отхвърлиха коментар, написа " 24 часа " а претекстовете, с които комисията е одобрила договорката, ще станат ясни след издание на решението. От " Виваком " също не разясниха, тъй като не са получили публична информация от регулатора.
 
 Булсатком Булсатком Източник: Zonanews
Че такава договорка се приготвя, стана ясно през ноември 2023 година, когато от " Юнайтед груп " оповестиха, че са подписали контракт за придобиването на " Булсатком ". През декември бе импортирано искане в Комисия за защита на конкуренцията да се произнесе.
 
В края на предходната година регулаторът разгласи, че стартира изчерпателен разбор на подготвяното придобиване, с който да откри дали то ще наруши конкуренцията при операторите.
 
 Булсатком Булсатком Източник: Фейсбук
В четвъртък утвърждението от Комисия за защита на конкуренцията пристигна на фона на митинги на чиновници на " Булсатком " против договорката. Според тях тя щяла да докара до съкращения на хора от компанията, в която в този момент работели над 1000 души.
 
В сряда вечерта против придобиването на " Булсатком " се разгласи и Кирил Петков - съпредседател на " Продължаваме промяната ". Според него Комисия за защита на конкуренцията не трябвало да дава позволение, тъй като комисията била с изминал мандат. Петков щял да организира и среща с ГЕРБ, с цел да се ускорят промените в регулаторите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР