Три месеца преди парламентарните избори в Русия се засилват репресиите

...
Три месеца преди парламентарните избори в Русия се засилват репресиите
Коментари Харесай

Либерасион: Владимир Путин или политиката на изгорената земя

Три месеца преди парламентарните избори в Русия се ускоряват репресиите против всичко, което прилича от близко или отдалечено умерената или твърда съпротива на партията на Владимир Путин, написа московският сътрудник на " Либерасион " Лео Видал-Жиро.

Бившият съветски народен представител и водещ член на антикремълската съпротива Дмитрий Гудков беше задържан и арестуван под стража за два месеца. Това е вторият арест за три дни: на 31 май Андрей Пивоваров, някогашен шеф на неправителствена неправителствена организация " Отворена Русия ", финансирана от водача на опозицията в заточение Михаил Ходорковски, беше задържан в Санкт Петербург малко преди самолетът му да замине за Варшава.

Дмитрий Гудков е сдържан политик. Той беше член на партиите " Справедлива Русия " и " Яблоко ", две по този начин наречени " систематични " партии, т.е. позволени от страната да вземат участие в съветската политическа игра.

Наблюдателят Олег Кашин в разбор, оповестен на уеб страницата на Републиката, написа, че Дмитрий Гудков в никакъв случай не е бил обявяван за зложелател на страната, а в противен случай, постоянно е бил на ръба на това, което Кремъл смята за допустима съпротива.

Сигналът е обезпокоителен: кръгът на репресиите в този момент се уголемява надалеч оттатък границите на поддръжниците и организацията на Алексей Навални. Наближаващите парламентарни избори явно подтикна и Кремъл да почисти всяка съпротива, която не е под надзор и не е утвърдена.

След унищожаването на две огромни опозиционни мрежи и запас от деятели, които бяха " Отворена Русия " и мрежите на Алексей Навални, време е да обезврежда всеки човек или организация, която през последните години демонстрира най-малко известна благосклонност към несистемна съпротива.

Територията на угнетяване се уголемява коренно и задачите са всичко, което се възприема от управляващите като форма на антирежимно държание, самостоятелно или институционално.

Антирежимното държание няма организация, водачи, цялостна съгласуваност, само че може да бъде класифицирано в три съществени форми.

Първата е обществена рецензия: изявления, лайкове, ретуити, рецензия и това се отнася както за елементарните хора, по този начин и за медиите, публицистите, специалистите, културните дейци и, несъмнено, за политиците и бранителите на правата на индивида. Второто е протестно политическо присъединяване: в митинги и всевъзможни дейности и събития И третото, може би най-страшното, е непризнаването на избран набор от " политически полезности ": " засегнатост " към ветераните, " пренебрежение към управляващите " (властите се трансфораха в " духовна връзка " ), сравнявайки Съюз на съветските социалистически републики с нацистка Германия.

Политиката на съветската страна за угнетяване на несистемната съпротива в този момент се трансформира в огромна, всеобхватна, като предписание обезличавана акция против всички форми на демонстрация на антирежимни настроения, отбелязва политологът Татяна Становая.

Очевидно задачата е да се подсигурява, че плануваната необятна поддръжка за партията на Владимир Путин " Единна Русия " на изборите през септември не може да бъде осуетена от последното оръжие на съперниците на Кремъл, " образован избор ", който предизвиква техните последователи да се концентрират всеобщо и поредно техните гласове в интерес на претендента в най-хубава позиция да надмине претендента на " Единна Русия ".

Методът се оказа доста ефикасен, през последните години той към този момент промени хода на няколко локални избора. Но в случай че всички евентуални претенденти бъдат затворени, тогава даже " мъдро гласоподаване " няма да има кой да поддържа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР