Три месеца от управлението на кабинета "Борисов" 3 в обществото

...
Три месеца от управлението на кабинета "Борисов" 3 в обществото
Коментари Харесай

Медиана: БСП на 3% зад ГЕРБ, ДОСТ изчезва от политическата карта

Три месеца от ръководството на кабинета "Борисов " 3 в обществото господства скептицизъм по повод развиването на страната. Само 18 % разчитат на усъвършенстване, до момента в който песимистите, очакващи утежняване са близо два пъти повече – 34 %. Такива са резултатите от проучването на "Медиана ".

От организацията вършат уточнението, че то е извършено преди абсурда със суджуците, който евентуално ще се отрази на публичните настройки.

Близо 40 % от хората живеят с чувство за утежняване на материалния стандарт на семейството си. Отново 18 % регистрират позитивно развиване в благосъстоянието на фамилията си.

Песимизмът във връзка с развиването на страната, както и чувството за спадащ персонален веществен стандарт дава отражение и върху отношението върху държавното управление. Тук следим емфатичен песимизъм. Близо два пъти повече са хората, съгласно които новото ръководство разочарова, по отношение на тези, на които то вдъхва вяра (54 %: 26 %). Вярват, че държавното управление „ Борисов-3 “ ще успее да усъвършенства ситуацията в страната 22 %, до момента в който опасяващите се, че тази власт ще го утежни са 30 %. Най-голям е делът на хората (38 %), които считат, че просто нищо няма да се промени – нито към положително, нито към по-лошо.

Засега този песимизъм към властта не се насочва към търсене на политическа опция.

Съотношението на електоралните желания демонстрира картината, която следим (с леки промени) към този момент повече от половин година.

ГЕРБ притегля обичайните си гласоподаватели, които са в границите на една четвърт от пълнолетните жители. Не се следи и отчаяние и намаляваща поддръжка измежду тях – това са и главно оптимистите както за вероятностите пред страната, по този начин и във връзка с персоналното им материално богатство.

Българска социалистическа партия явно е преодоляла рецесията на доверие, присъща за 2015/2016 година и се намира на към 3% след главния си политически конкурент.

Участието във властта не се е отразило отрицателно на Патриотите. Те резервират своите симпатизанти в размера от преди предварителните избори.

„ Воля “ е понесла тежки удари върху имиджа си – евентуално в следствие от повдигнатите обвинявания към Веселин Марешки и други членове на групировката. Все още, обаче, е на границата за влизане в Народното събрание.

ДОСТ на практика е липсващ от политическата карта вътре в страната. Движение за права и свободи продължава да бъде главната партия на българските турци и на пръв взор не наподобява да е понесла особени вреди от ДОСТ (в рамките на гласоподавателите в страната).

„ Реформаторския блок “ продължава да води самобитен задгробен живот. Въпреки фактическия му политически разпад, забележителна част от гласоподавателите (3.5 %) декларират, че на едни избори биха дали своят вот за него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР