Три месеца да продължи анализът на работата на спецпрокуратурата. Това

...
Три месеца да продължи анализът на работата на спецпрокуратурата. Това
Коментари Харесай

ВСС гласува 3 месеца да анализира дейността на Спецсъдилищата

Три месеца да продължи анализът на работата на спецпрокуратурата. Това гласоподава ха участниците в Пленум а на Висш съдебен съвет. Те отхвърли ха предлагането на служебния правосъден министър Янаки Стоилов да е подготвен до края на юни, написа " 24 часа ".

Според основния прокурор Иван Гешев в границите на 40 дни не можело да се направи справедлив разбор . Той се изрече по следния метод: " Нямаме ангажимент да обслужваме политически ползи, ".

С предлагането на служебния правосъден министър Янаки Стоилов за интензивен разбор на активността на спецпрокуратурата бяха съгласни единствено Атанаска Дишева и шефът на Върховен касационен съд Лозан Панов .

Преди седмица Стоилов загатна месец, а тогава Дишева предложи два месеца.

Вчера на съвещание на бе признато да бъде изработен разбор на активността на спецпрокуратурата и в това време да има питане до Генерална дирекция " Подкрепа на структурните промени " към Европейската комисия. Очакванията са Европа да окаже експертна поддръжка при правенето на разбор на активността на Апелативната профилирана прокуратура и Специализираната прокуратура.

Преди това се оповестиха срещу закриване на спецсъдилищата.

Решението за разбора беше взето по гледище на служебния министър Стоилов поради признатите на първо четене в правната комисия на 45-ото Народно заседание промени, предвиждащи закриването на профилирани магистратури.
 Републиканците на Цветанов желаят закриване на познавач. наказателно правораздаване
Републиканците на Цветанов желаят закриване на познавач. наказателно правораздаване

Девет точки за промени в бранш Правосъдие

По-рано денем правосъдният министър Янаки Стоилов изиска анализът да е подготвен до два месеца.

" Опитът да се разтягат тези периоди ми се коства като блян да се отсрочат действителните резултати и по тази причина ще прикани тези периоди, в действителност без да бъдат незабавни , да бъдат задоволително къси. Още в мандата на служебното държавно управление резултатът да бъде даден, с цел да могат партии и българските жители да се ориентират и те да имат своята преценка по това, което ще показа Висшия правосъден съвет, а не по-късно ", сподели Стоилов.

Кадровиците отхвърлиха към критериите за оценка на активността на Спецсъда да се добави разбор на желаните СРС-та и събраните от тях доказателства.

Припомняме, откриването на, а 10 години по-късно персонално един от основателите му някогашният функционер от ГЕРБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР