Три мача от 28-ия кръг от Първа лига ще се

...
Три мача от 28-ия кръг от Първа лига ще се
Коментари Харесай

Ботев Пд срещу Левски в първи мач на новия си стадион

Три мача от 28-ия кръг от Първа лига ще се изиграят през днешния ден. Безспорно най-интригуващият от трите дуела в съботния ден ще бъде в Пловдив, където след 3425 дни Ботев ще се завърне в дома си – стадион „ Христо Ботев “ с домакинство на Левски.

Мачът на „ Колежа “ ще се играе пред претъпкани трибуни, като се чакат към 18 000 последователи.

Преди дуела, от 15.30 до 17.30 часа, ще се състои концерт във връзка формалното разкриване на спортното оборудване. Сцената ще бъде ситуирана зад южната естрада (сектор Б). П ще наблюдават за опазването на публичния ред и за недопускането на произшествия на територията на града.

Николай Минков се завръща за отбора от Пловдив след наказване. Нади и Уме остават в Ботев и за мача против Левски. Отборът на Бруно Балтазар няма победа в шампионата към този момент в пет поредни срещи и ще желае да прекъсне тази отрицателна серия пред цялостните трибуни на своя нов дом.

Левски има проблеми с отсъстващи играчи, като Илиян Стефанов и Хосе Кордоба лекуват контузии и ще пропуснат срещата с Ботев. Имаше и промени в управата на " сините ", като Боримиров наследи Ивков. Петрис и Уелтон са на линия за Елин Топузаков, откакто имаха леки контузии. Левски е с феноменално показване в отбранителен проект, като отборът не е допускал гол от средата на февруари.

Левски има осезаемо преимущество в директните мачове. Статистиката сочи 42 победи за пловдивчани, при 23 равенства и цели 80 триумфа за столичани в 145 срещи в елита.

„ Сините “ записаха тъждество и триумф след назначението на краткотрайния старши треньор Елин Топузаков. Левски направи нулево тъждество с ЦСКА във Вечното дерби, а по-късно реализира късна победа над Берое с 1:0. Тимът е на пето място с 48 точки, колкото има и четвъртият Черно море, който обаче е с по-добри индикатори в директните срещи.

Ботев няма победа в три следващи мача за състезание и е на десетата позиция с 29 точки, на пет пред 11-ия и 12-ия надлежно в таблицата Ботев Враца и Берое.

По-рано денем, на стадиона в квартал „ Надежда “ Локомотив София приема Хебър в 15:00 ч. Играчите на Станислав Генчев не влизат в срещата в положително въодушевление, откакто изгубиха през седмицата първия си полуфинален конфликт от шампионата за Купата на България от ЦСКА 1948 с 2:3. Тимът е девети в класирането с 37 точки, като мъчно ще попадне в шестицата. Шансът на тима за попадане в евротурнирите следващата година минава през успех за Купата на страната или триумф при вероятно постигане на бараж в Лигата. Хебър е в поредност от шест следващи мача без победа в Първа лига, в които записа пет загуби. Отборът към момента търси първи триумф под управлението на Любослав Пенев, като заема предпоследната позиция със 17 пункта.

В 17:30 ч. Арда посреща Ботев Враца в Кърджали. Възпитаниците на Александър Тунчев се реваншираха за неприятния поврат от първенеца Лудогорец и надделяха Хебър с минималното 1:0 в Пазарджик. Съставът е осми в подреждането с 39 точки, като ще разчита на положително стичане на събитията и попадане в баража за място в Европа следващата година. Ботев Враца е 11-и с 24 пункта, на пет от десетия Ботев Пд, като ще гони успеха в търсене на приближаване до въпросната позиция. Играчите на Даниел Моралес обаче нямат триумф в последните си пет мача в шампионата.

 

 





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР