Три мача може да се окажат достатъчни за спечелването на

...
Три мача може да се окажат достатъчни за спечелването на
Коментари Харесай

Двойна елиминация: Купа София може да бъде спечелена с три мача

Три мача може да се окажат задоволителни за спечелването на Купа " София " през сезон 2019 в българския бейзбол. Това демонстрира промененият правилник на столичния шампионат, чието 22-ро издание ще се организира в границите на три седмици през септември.

За разлика от предходни години конкуренцията сред петте софийски тима няма да се организира по системата " всеки против всеки " с край сред двата най-хубави състава. Този сезон носителят на трофея ще бъде излъчен по схемата на двойна елиминация, в която отборите са сложени съгласно класирането им в шампионата от 2018 година

Защитаващият купата София Блус е миропомазан да срещне в първия си мач спечелилия от предварителния дуел сред двата най-слаби отбора предходната година – НСА-Лъвове и Юнак. Финалистът Атлетик пък ще се изправи против третия от предишния сезон Академици.



По-нататък ще се оформят два потока – в единия спечелилите ще се изправят един против различен, с цел да излъчат единия финалист, а в другия изгубилите ще получават втори шансове, до момента в който не остане единствено един отбор с едно проваляне. Той ще стане вторият кандидат за трофея.

Това значи, че отборите на Блус, Атлетик и Академици могат да стигнат до Купа " София " единствено с три мача, в случай че запишат победи във всеки от тях. Ако обаче тимът, класирал се непобеден за финала, загуби конфликта за трофея, то незабавно след края на дуела ще се изиграе втора среща сред двата финалиста за лъчение на първенеца в градския шампионат.

Първият мач е на 2 септември от 18:00 ч. на ст. " Диана " в кв. " Дианабад ", а финалът е плануван за 22 септември от 12:30 ч. на ст. " Октомври " в Студентски град.

ПРОГРАМА НА ТУРНИРА ЗА КУПА " СОФИЯ " 2019:

2 септември (понеделник)
18:00 Юнак - Лъвове (1) " Диана " София

4 септември (сряда)
18:00 Атлетик - Академици (2) " Диана " София

5 септември (четвъртък)
18:00 Блус - Победител 1 (3) " Диана " София

9 септември (понеделник)
18:00 Загубил 2 - Загубил 1 (4)

10 септември (вторник)
18:00 Победител 3 - Победител 2 (5)

11 септември (сряда)
18:00 Загубил 3 - Победител 4 (6)

17 септември (вторник)
18:00 Загубил 5 - Победител 6 (7)

22 септември (неделя)
12:30 Победител 5 - Победител 7 (8) " Октомври " София
15:00 * Победител 8 - Загубил 8 " Октомври " София

---
* Ако загубата на финалиста е първата му в шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР