Три лева и малко късмет могат да ви донесат награда,

...
Три лева и малко късмет могат да ви донесат награда,
Коментари Харесай

Участвайте в томболата на Стъклена плетеница’22

Три лв. и малко шанс могат да ви донесат премия, в случай че се включите в седмото издание на СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА на 13 и 14 август /събота и неделя)/ 

Всеки, закупил билет за събитието в Старото школо в Боженци, може да взе участие в лотария, в която премията е направено особено за случая стъклено произведение с създател доцент Борис Желев. Името на печелившия ще бъде изтеглено в неделя, в 16.00 часа, онлайн във фейсбук. Елате в Боженци, купете си билет, на гърба му изпишете името си и телефонен номер за връзка и тествайте шанса си. Дори да не спечелите премията от томболата, всяка минута в ателиетата ще ви донесе същинско наслаждение.

СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА се утвърди като събитие, желано от феновете на креативните провокации артистични натури. Тази година уредниците РСО „ Централна Стара планина ” и МАИР Боженци са заложили на високия професионализъм и са поканили изявени създатели за демонстратори и обучители.

Доц. Борис Желев, гл. ас. доктор Анастасия Тонкова, ас. доктор Даниел Иванов и Елпида Лайлакиду от ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий ” ще потопят феновете в света на изящните цветни витражи, с тяхното магнетично лъчение и заложба да черпят мощ от светлината.

Валентин Димитров от гр. Елена, добре прочут занаятчия на сграфито керамика и Пепа Иванова, която работи в региона на актуалното изкуство, ще смесят своите знания в обща работилница за показване на художествените благоприятни условия на боросиликатното стъкло. То е необятно публикувано в химическата и лабораторна индустрия, само че неговата висока резистентност на термичен потрес го трансформира в удобен материал за художествени цели. Обработва се елементарно, няма потребност от в допълнение темпериране, не изисква доста принадлежности и количеството сила, належащо за неговото оформяне, е нищожно. Тандемът вуйчо – племенница ще показва разнообразни техники за гореща обработка на този тип стъкло, в това число издухване. Важно е да се знае, че мощният пламък, с който се нагрява материала, е нездравословен за очите при дълготрайно незащитено взиране. Това постанова демонстраторите да употребяват защитни очила, а от публиката се изисква да съблюдава отдалеченост от работната маса.

Ако желаете да надникнете в света на експертите през калейдоскопа на техните произведения и сами да изработите собствен пъстър и неповторим стъклен свят бъдете в Боженци на 13 и 14 август от 10.00 до 16.00 часа.

По време на събитието ще бъдат направени фотоси, видео и/или аудио записи. С присъединяване си в СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА публиката дава на уредниците правото да употребяват тези материали за некомерсиални цели, в това число да ги разгласяват в уеб страници и обществени мрежи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР