Три кръга преди края на сезона във Формула 2 бразилецът

...
Три кръга преди края на сезона във Формула 2 бразилецът
Коментари Харесай

Другович се е прицелил в резервно място във Формула 1 през 2023 година

Три кръга преди края на сезона във Формула 2 бразилецът Фелипе Другович има задатък от 43 точки пред своя непосредствен преследвач, Тео Пуршер, на върха в генералното класиране.

В миналия уикенд на „ Спа “ водачът на Министерство на правосъдието Моторспорт добави нови 22 пункта към своя задатък, откакто приключи четвърти и втори в двете надпревари, а също така завоюва и полпозишъна. В същото време Пуршер се класира шести в спринта и не приключи в главното съревнование, поради механически проблем в неговата кола, който го извади от конкуренцията още в третия тур.
 Дуън надделя Другович в дуела за успеха, Пуршер не финишира на „ Спа “ Дуън надделя Другович в дуела за успеха, Пуршер не финишира на „ Спа “
Въпреки преднината си и огромните шансове за спечелването на купата Другович не таи огромни очаквания за място на стартовата решетка във Формула 1 следващата година. Вместо това бразилецът се е прицелил в позицията на авариен водач в някой от тимовете. Той не е част от нито една от пилотските академии на огромните тимове.

„ Виждам моето бъдеще. Сигурен съм, че някакси ще си намеря място, само че не знам къде тъкмо ще карам. Може да стане като с Ник (де Врийс). В наши дни да стиганеш до Формула 1 е доста, доста мъчно, а вариантите за титулярно място следващата година са доста лимитирани.

„ Мисля, че към момента има капацитет за аварийна позиция. Другият вид е да карам в някоя друга категория. За в този момент обаче аз оставам фокусиран върху борбата за купата и нека тези резултати ме отведат във Формула 1 някой ден “, сподели бразилецът.

До края на сезона във Формула 2 предстоят надпревари на „ Зандвоорт “ и „ Монца “ тази и другата седмица, след което ще има близо двумесечна пауза преди финалния кръг за сезона, който ще се организира на „ Яс Марина “ в Абу Даби сред 18 и 20 ноември.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР