Три кораба в Кубан се сблъскаха наведнъж поради мегабурята в

...
Три кораба в Кубан се сблъскаха наведнъж поради мегабурята в
Коментари Харесай

Три кораба се сблъскаха на Керченския проток заради мегабурята

Три кораба в Кубан се сблъскаха едновременно заради мегабурята в Керченския проток. Според известия в медиите гигантските талази са изтласкали корабите „ Кавказ-5 “, „ Сейлор Шевченко “ и „ Сейлор Позинич “.

Според изявления в пристанището на Кавказ корабът Sailor Shevchenko се е опитал да излезе в намерено море и е вдигнал котва. Но мощният вятър не му разрешил да управлява кораба, той бил хвърлен върху „ Sailor Pozynich “ и не съумял да избегне удара.

Заедно корабите се отклонили към моторния транспортен съд " Кавказ-5 ", който също се опитвал да излезе в намерено море. Корабът не е имал задоволителна скорост и е настъпила огромна морска повреда.

20 минути след конфликта корабите съумели да се разпилян един от различен, имат леки вреди. Няма жертви и са избегнати разливи на гориво.

Междувременно в Краснодарския завършек на плажа в село Витязево се появи нова атракция. Гигантският товарен транспортен съд Blue Shark заседна там и в този момент корабът остава на 440 метра от брега.

Корабът напусна Таман, отплава към Египет, хвърли котва по време на мегабурята, само че тя беше откъсната. На борда са останали 21 души, всички от Сирия, Индия и Египет. Няма потърпевши хора и ще бъдат евакуирани при възстановяване на времето.

Известно е, че на борда на товарния транспортен съд има 2,8 хиляди тона ечемик. Докато корабът е затънал, жителите на Витязево го снимат от плажа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР