Три кораба на НАТО, които понастоящем патрулират в Черно море,

...
Три кораба на НАТО, които понастоящем патрулират в Черно море,
Коментари Харесай

Кораби на НАТО ще акостират в Бургас

Три кораба на НАТО, които понастоящем патрулират в Черно море, ще дебаркират на пристанището в Бургас. Това оповестиха Втората непрекъсната противоминна група кораби на НАТО, съобщи Българска национална телевизия.

От там прибавиха, че групата под командването на капитан втори сан Джъстин Хайнс от Кралските военноморски сили, ще дойде в Бургас на 9 февруари, откакто е отпътувала от Констанца предходната седмица. Групата е в състав от флагмански транспортен съд, транспортен съд на турските Военноморски сили и транспортен съд на румънските Военно морски сили.

Корабите ще проведат рутинно посещаване на пристанището в Бургас, като част от засиленото наличие на НАТО в Черноморския район в поддръжка на националния суверенитет посредством групова защита. Планираните действия за визитата включват публични срещи с локалните цивилни и военноморски управляващи и обмисляне на спомагателни взаимни учения на море за усилване на оперативната съгласуемост с българския флот.

Деца ще посетят корабите от групата на НАТО. Те ще бъдат съпроводени от английския дипломат в България за обиколка на кораба на 10 февруари.

Преди визитата си в Бургас групата е патрулирала както в Черно море, по този начин и в Средиземно море, провеждайки учения и интервенции в целия район.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР