Три контроли в рамките на два дни изиграха националните отбори

...
Три контроли в рамките на два дни изиграха националните отбори
Коментари Харесай

Националните отбори на България и Бразилия U18 по волейбол изиграха три приятелски срещи помежду си

Три контроли в границите на два дни изиграха националните тимове по волейбол за мъже под 18 години на България и Бразилия. Двата отбора имаха взаимен мини лагер на френска земя. Родният състав, воден от селекционера Десислава Величкова с асистент Андреа Буратини, пътува до Мец като част от подготовката си за европейското състезание във възрастта, на което сме хазаин (10-21 юли, София и Пловдив).

Точно месец преди старта на шампионата на Стария континент " трикольорите " организираха другарски срещи със " селесао ", който през предходната година завоюва южноамериканския шампионат при 17-годишните. През 2023 година българският състав стана втори на европейското за мъже под 17 години и завоюва Балканиадата.

Първата инспекция се игра в сряда, 11 юни. Българските национали отстъпиха с 0:3, само че по решение на двата щаба се игра един спомагателен гейм. В този мач се отличиха Жасмин Величков и Деян Маринов, които се показаха доста мощно в нахлуване и приключиха с по 17 точки. Николай Николаев добави 11 точки.

В четвъртък двете селекции изиграха две срещи. В първата се стигна до тайбрек, а успеха беше за България. Двубоят предложи доста обрати и оспорвани моменти. Със мощна игра в офанзива и на обсада " трикольорите " се постановиха изрично в тайбрека. В обособените елементи: 24:26, 25:21, 25:19, 19:25, 15:7. Втори мощен дуел за Деян Маринов, който беше над всички с 20 точки. Константин Манолев добави 17 точки, а Жасмин Величков записа 14 точки.

Подобно на първата контрола, в последната Бразилия взе първите три гейма и двата отбора играха спомагателен, който противникът измъкна. В обособените елементи: 23:25, 21:25, 21:25, 22:25. В този дуел младите " трикольори " стояха доста покрай противника и показахме близки индикатори. Нито един наш национал не приключи с двуцифрен точков актив. Най-резултатен беше Виктор Младенов с 9 точки, а 8 точки осъществиха трима - Петьо Иванов, Жасмин Величков и Кристиян Иванов.

Някои от състезателите в тимовете на България и Бразилия ще вземат участие и на международното състезание в по-малката възраст - под 17 години, което ще се организира на българска земя сред 24 и 31 август.

Тимът, воден от Величкова, се прибира в София по-късно довечера с полет от Истанбул. Подготовката на младите " трикольори " ще продължи в столицата. На европейското състезание, което ще се организира в зала " Левски София " в столицата и зала " Колодрума " в Пловдив, вземат участие 16 тима, разграничени в две групи по 8. В потоците те играят всеки против всеки, а приключилите на първите две места в крайното класиране не престават към полуфиналите, където противниците ще играят на кръст.

Програма на България на ЕвроВолей 2024:

10 юли от 17:30 ч. против Португалия
11 юли от 17:30 ч. против Украйна
12 юли от 17:30 ч. против Австрия
14 юли от 17:30 ч. против Финландия
15 юли от 17:30 ч. против Турция
17 юли от 17:30 ч. против Франция
18 юли от 20:00 ч. против Полша



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР