Три комисии останаха без председател, след като и след почивката

...
Три комисии останаха без председател, след като и след почивката
Коментари Харесай

Три комисии без председател, НС не одобри нито Радостин Василев, нито Халил Летифов за шеф на спортната

Три комисии останаха без ръководител, откакто и след почивката партиите не съумяха да се схванат кой да управлява младежта и спорта, земеделието и комисията по правата на индивида и жалбите на жителите. Преди това породи скандал в залата, като от Политическа партия упрекнаха Движение за права и свободи и ГЕРБ, че някой им се е обадил да отхвърлят Радостин Василев от спортната комисия поради сигнала му за спор на ползи против Весела Лечева.

Пленарната зала гласоподава две кандидатури за ръководител на комисията по младежта и спорта, само че и двете бяха отхвърлени. Кандидатите на Политическа партия Радостин Василев и Халил Летифов не събраха задоволително гласове. Все отново за депутата от Движение за права и свободи гласоподаваха 99 народни представители, а за някогашния състезателен министър - 93-ма. Против Василев бяха повече депутати - 84-ма, а 65 се оповестиха против номинацията на Летифов. 

Против това Движение за права и свободи да оглави спортната комисия гласоподаваха от Политическа партия и Демократична България, а несъгласни с опцията Радостин Василев да стане началник бяха ГЕРБ и " Възраждане ". При вота за него единствено двама народни представители от Движение за права и свободи гласоподаваха " срещу ", всички останали се въздържаха. 

Комисията остава без ръководител, няма драма, ще изберем по-късно, заключи резултата водещият съвещанието Йордан Цонев и прекъсна процедурата. В този миг от " Български напредък " издигнаха трети претендент - проф. Даниела Дашева за началник на спортната комисия.

Преди да бъде взето решението за нова процедура по номинации Десислава Атанасова предложи въпросът да бъде отсрочен за различен ден, като подсети, че БВ имат право единствено на едно председателско място в парламентарна комисия съгласно решението на председателските препоръки за разпределението на постовете на симетричен принцип. Атанасова добави, че в случай че вземат комисията по спорта, от партията на Стефан Янев ще би трябвало да се откажат от антикорупционната комисия, където ръководител е точно техният водач. 

Последва отдръпване на предлагането от БВ и на номинацията на Дашева.

Пленарната зала отхвърли и кандидатурата на някогашния зам.-министър на земеделието от Политическа партия Иван Христанов и по този начин земеделската комисия стана втората без ръководител. 

Третата с вакантно председателско място се оказа комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите, защото никоя от парламентарните групи не издигна ръководител.

Последва поредна отмора, след което Народното събрание би трябвало да реши за по кое време ще отсрочи попълването на шефските места в трите комисии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР