Три кипърски компании са включени в новия списък със санкции,

...
Три кипърски компании са включени в новия списък със санкции,
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на три компании от Кипър

Три кипърски компании са включени в новия лист със наказания, наложени от Съединени американски щати. В прессъобщение на американското министерство на финансите се споделя, че с над 300 наказания Съединени американски щати се насочват към заобикалянето и избягването на предходни наказания от страна на Русия, към веригите за доставки във военната индустрия и към бъдещите енергийни доходи.

Това оповестяват кипърски медии.

Дружествата са Aquila Capital Group, Huriya Private Cyprus Ltd (свързано с Джон Дезмънд Ханафин) и Robarin Ltd (свързано с Анселм Оскар Шмуцки).

" Днес Съединени американски щати, в съгласуваност с Г-7 и други интернационалните сътрудници, ускоряват невижданите световни наказания и други ограничаващи стопански ограничения, с цел да понижат още повече потенциала на Руската федерация да води война против Украйна.

Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) към Министерството на финансите на Съединени американски щати извършва новите задължения, поети на срещата на върха на водачите на Г-7, с цел да се потърси отговорност от Русия ", се споделя в известието за медиите.

Министърът на финансите Джанет Йелън съобщи, че " през цялото време на противозаконната и непровокирана война на президента Путин нашата световна коалиция се е съсредоточила върху поддръжката на Украйна, като в същото време е влошила способността на Русия да извърши своята инвазия ".

Тя добави, че " нашите групови старания са отрязали Русия от основни запаси , от които тя се нуждае, с цел да оборудва армията си, и фрапантно лимитират приходите, които Кремъл получава, с цел да финансира военната си машина.

Днешните дейности ще затегнат още повече примката върху способността на Путин да извърши варварската си инвазия и ще ускорят световните ни старания да пресечем опитите на Русия да заобиколи глобите. "
 Съединени американски щати постановиха наказания на още 300 лица и компании поради съветски връзки
Съединени американски щати постановиха наказания на още 300 лица и компании поради съветски връзки

Новият лист включва лица и компании от Русия, Индия, Германия, Испания, Естония, ОАЕ

В прессъобщението се отбелязва, че глобите на OFAC против 22 физически и 104 юридически лица са ориентирани към тези, които се пробват да заобиколят или избегнат глобите и други стопански ограничения против Русия, каналите, които Русия употребява за придобиване на сериозни технологии , бъдещите ѝ благоприятни условия за рандеман на сила и съветския бранш на финансовите услуги.

Освен това OFAC уголемява пълномощията си за налагане на наказания, тъй че да бъдат ориентирани към нови браншове на съветската стопанска система и да се прекъсне достъпът на Русия до нови категории услуги, се споделя в прессъобщението.

В четвъртък кипърското държавно управление е било осведомено за лица и компании в Кипър, включени в новите санкционни описи, съобщи в петък президентът Никос Христодулидис, като добави, че информацията ще бъде оценена от управляващите . Запитан от публицисти, президентът акцентира, че посланието му е, че няма да прикрива никого.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР