Три къщи, едната от които е била изоставена, са изгорели

...
Три къщи, едната от които е била изоставена, са изгорели
Коментари Харесай

Три къщи са изгорели при пожар в Македония

Три къщи, едната от които е била изоставена, са изгорели при пожара, избухнал през вчерашния ден наоколо до селата Белянковце и Ружинце в община Старо Нагоричане, оповестяват от Центъра за ръководство при рецесии (ЦУК) в Северна Македония, който е сподавен през нощта, оповестява изданието „ 360 градуса ”. 

„ Огънят се движеше в две направления в линия по-дълга от километър и това в допълнение заплаши и други къщи от тези две села. Вятърът разнесе огъня доста бързо, изгорели са високите сухи треви, тръни, дървета, а измежду тях и елементарно запалимите ниски смърчове и други дървета. Изчакването до ранните зори, когато двата полицейски и един армейски хеликоптер можеха да излетят, би основало спомагателен риск за къщите и популацията на тези две села. Затова огнеборците се намесиха през нощта, като гасиха на терен “, споделя шефът на ЦУК Стоянче Ангелов.

В гасенето на пожара са взели участие пожарникари от Старо Нагоричане, Ранковце и Крива паланка, а заради тревожната обстановка са пристигнали пожарникари от Кавадарци, Щип, Свети Николе и Куманово, в това число доброволци от Свети Николе и локални поданици.

„ С високопроходими коли пожарникарите са превозени до линията на пожара, където са гасили огъня с ръчни пръскачки с по 20 литра вода, носени на тил, както и специфични метли за гасене на пожари. Пожарът е сподавен в два часа след среднощ, като са оставени дежурни екипи със задача да следят той да не пламне още веднъж, а тази заран е установено, че няма заплаха от ново разгаряне ", споделя Ангелов.

По последна информация изгорялата повърхност при този пожар е над 100 хектара, съобщи Българска телеграфна агенция.

В страната остава деен един пожар в община Липково, над селата Извор и Белановце, само че интензитетът му е намалял, а през вчерашния ден дейни са били общо 29 пожара, осведомят от Центъра за ръководство при рецесии в Северна Македония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР