Три жени загинаха, а 180 души бяха ранени при катастрофата

...
Три жени загинаха, а 180 души бяха ранени при катастрофата
Коментари Харесай

Казаха каква е причината за трагедията със самолета в Истанбул

Три дами починаха, а 180 души бяха ранени при злополуката на аероплан на турската нискотарифна компания "Пегасус ", откакто самолетът излезе отвън пистата при кацане на летището "Сабиха Гьокчен " в Истанбул в сряда вечерта и се разцепи на три елементи.

Валията на Истанбул Али Йерликая заяви, че половината от ранените, които бяха приети в болница, към този момент са изписани. По думите му измежду пасажерите на самолета са били 22 чужденци.

Самолетът Боинг 737 изпълняваше полет от Измир за Истанбул със 177 пасажери на борда и шест души екипаж. При кацането е имало мощен вятър и дъжд. Самолетът се е движил към 50 метра и е паднал от височина 30 метра, след което се разцепил на три елементи.

Въпреки някои мнения, че "е можело да бъде и по-страшно ", случаят провокира мощна паника, която не може да се подмине. За по-малко от месец, втори аероплан на "Пегасус " излиза отвън пистата (предишният случай стана на 7 януари), а сходен случай е имало и в град Трабзон през януари 2018 година



Отново на дневен ред излезе тематиката за сигурността на полетите - въпроси, по които нормално се приказва при злополука или случай, и не след дълго време се не помнят...
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР