Три жени пострадаха при инцидент в оръжейния завод Арсенал в

...
Три жени пострадаха при инцидент в оръжейния завод Арсенал в
Коментари Харесай

Без опасност за живота са жените, пострадали при инцидента в завод Арсенал

Три дами пострадаха при случай в оръжейния цех " Арсенал " в Казанлък. При възпламеняване на вещество са обгорени ръцете им. Жените са откарани в " Пирогов ". От Арсенал отхвърлиха коментар за случая. Прокуратурата проверява.

Аварията станала малко след 14 часа в завод 130 на цех 3 в " Арсенал ", където се обработват пиротехнически произведения. При възпламеняване на вещество дамите са обгорени ръцете на служителките.
Таня Димитрова - областен прокурор на Казанлък: При обработка на произведение електровъзпламенител за неуправляема ракета, при обработка на барута в корпуса на изделието, който е бил в количество от 16 грама при самото му сплескване е зародило възпламеняване.
Към момента дамите са в положително общо положение, без заплаха за живота. Те са откарани за профилирано лекуване в " Пирогов " - София.

Предстои да бъдат изяснени аргументите за случая и дали става въпрос за човешка или техническа неточност.
Таня Димитрова - областен прокурор на Казанлък: Ще бъде назначена взривотехническа експертиза, която ще откри съответната причина за пораждане на случая.
Срокът, в който би трябвало да завърши следствието, е 6 месеца. Същевременно във военния цех стартира и инспекция на Инспекцията по труда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР