Три жени от лекуващите се в Пирогов пострадали при трагичния

...
Три жени от лекуващите се в Пирогов пострадали при трагичния
Коментари Харесай

Пирогов: Три жени, ранени в катастрофата край Своге, още са с опасност за живота

Три дами от лекуващите се в " Пирогов " потърпевши при трагичния случай с рейс край Своге в събота остават с заплаха за живота. Това осведоми на ексклузивен брифинг шефът на болничното заведение проф. Асен Балтов. Той добави, че оперативни интервенции на съществено потърпевшите преди те да се стабилизират няма да бъдат осъществявани. От думите на Балтов стана ясно още, че за изписване на някой от по-леко ранените ще може да се приказва чак след седмица.
 
" Най-тежко потърпевшите са три дами, които са с тежки гръдни травми и контузии, на апаратна вентилация, с заплаха да живота ", сподели Балтов. Той изясни, че към този момент не се подхващат никакви оперативни интервенции. " Първо би трябвало да бъдат нормализирани, да бъде преодоляна гръдната контузия, след което, естествено, предстоят оперативни интервенции, само че те в този момент не са на дневен ред. Когато - може би след към пет-шест дни - се стабилизира гръдната контузия, тогава можем да приказваме ", добави той.

" Никой не бърза да изписва такива случаи, тъй като знаете, че механизмът на контузията е доста тежък, това са 20 метра височина, най-вероятно рейсът се е търкалял и резултатът на това нещо се чака да бъде... Може би в идващите 10 дни има скрити неща, които занапред могат да излязат. Както се оказа с тези две дами, които имат леки гръдни травми, в първия миг те се усещаха добре, само че последователно се вижда, че има проблем с гръдните травми ", сподели Балтов.  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР