Три жалби са постъпили в Районна избирателна комисия в Смолян

...
Три жалби са постъпили в Районна избирателна комисия в Смолян
Коментари Харесай

Жалба в РИК – Смолян: Полицай разпръсква избиратели пред секция, държи се грубо

Три тъжби са постъпили в Районна изборна комисия в Смолян от началото на изборния ден, осведоми ръководителят й Росица Чакърова.

„ Едната е чисто организационна – кутията за разписки, която се употребява в съответна секция е по-малка, а броят на гласоподавателите са повече и същата се е напълнила. Реагирали сме съответно, отхвърлен е казуса. Втората тъжба е за непозволени дейности от страна на чиновник на Министерство на вътрешните работи, който съгласно изказванията се е държал жестоко и е разгонвал гласоподавателите пред секцията. Това са изказванията в жалбата и сме я изпратили до прокуратурата и съответните органи ще се произнесат “.

От полицията в Смолян също потвърдиха, че има сходен сигнал и е формирана кореспонденция, както и че е докладван в Районна прокуратура.

„ Започнала е вътрешна инспекция по напътствие на наблюдаващият прокурор “, разяснява за Дарик представителят на полицията в Смолян Елена Сотирова.

По първична информация, сигналът е от територията на община Мадан.

Третата тъжба касае номерация на две машини за гласоподаване в секция, което не е било редно и след дадените инструкции, номерата са отстранени.

към 16 часа в региона е 28,74 %, което с близо три пункта е по-слаба по отношение на изборите през ноември 2021 година. Най-голяма се резервира интензивността на територията на община Мадан – 40,27, а най-ниска е в община Неделино - 22,37 %.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР