Три жалби и един протест са подадени срещу присъдата на

...
Три жалби и един протест са подадени срещу присъдата на
Коментари Харесай

Жалби и протест срещу Адриан Антонов, обвинен за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор

Три тъжби и един митинг са подадени против присъдата на Адриан Антонов, упрекнат за злополуката, при която починаха Ани и Явор. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от съда.

На 4 юли Софийският градски съд осъди на девет години отнемане от независимост Адриан Антонов. След като на разпоредителното съвещание той направи признания и изиска процесът да се води по скъсен ред, а съдът се съгласи, присъдата на Антонов бе понижена с една трета. Така приетият за отговорен бе наказан на шест години в пандиза.

Два месеца по-късно пред апелативния съд към този момент са подадени тъжби от всички юристи на потърпевшите. Едните желаят увеличение на наказването, а другите - втората инстанция да наложи най-тежката допустима присъда.

Прокуратурата също не е съгласна с размера на наказването. Държавното обвиняване също желае по-тежко наказване, само че и по-дълъг интервал, в който Антонов да бъде с отнета шофьорска брошура.

От присъдата не е удовлетворен и самият Антонов, от чийто юрист също е постъпила тъжба. Защитата желае наказване под минимума или най-малко в рамките на допустимо най-леката присъда.

Катастрофата, при която починаха Явор и Ани, стана на столичния бул. „ Сливница “ на 8 май 2023 година

Според прокуратурата Антонов е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата. Той се движел със скорост 106 км/ч, при позволена оптималната скорост 50 км/ч, не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария Малчева (24 г.) и Явор Стоянов (23 г.). Така по несъобразителност е предизвикал гибелта на двамата.

Първото съвещание по делото на втора инстанция е на 26 септември.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР