Три изследвания, публикувани в САЩ в петък, предоставят доказателства, че

...
Три изследвания, публикувани в САЩ в петък, предоставят доказателства, че
Коментари Харесай

Три изследвания в САЩ сочат: Нужни са бустерни дози ваксини срещу Омикрон

Три проучвания, оповестени в Съединени американски щати в петък, дават доказателства, че имунизациите против COVID-19 са ефикасни против разновидността Омикрон, най-малко измежду хората, които са били имунизирани с бустерни дози, заяви Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 554
Това са първите огромни изследвания в Съединени американски щати, които засягат имунизационната отбрана против Омикрон, оповестиха здравните управляващи.

Резултатите удостоверяват предходни изследвания, в това число в Германия, Република Южна Африка и Англия, които демонстрираха, че наличните ваксини са по-слабо ефикасни против разновидността Омикрон спрямо предходните разновидности на ковид, само че също, че бустерните дози доста усъвършенстват отбраната.

Едното от проучванията обгръща хоспитализациите и визитите в незабавни отделения и центрове в 10 щата на Съединени американски щати от август предходната година до този месец. То открива, че успеваемостта за попречване на посещаване в незабавни отделения е най-висока при три дози от имунизациите на " Пфайзер " и " Модерна ". Защитата от тях пада от 94 на 100 при разновидността Делта до 82 на 100 при вълната от Омикрон. Защитата единствено от две дози ваксини е по-ниска, изключително, в случай че са минали повече от шест месеца от втория банкет.

Второто изследване се концентрира върху случаите на COVID-19 и смъртните случаи в 25 щата от началото на април до Коледа предходната година. Хората с бустерни дози са с най-висока отбрана против коронавирусната зараза и при преобладаващ вид Делта, и при Омикрон.

Резултатите от третото изследване, също извършено под управлението на Центровете, бяха оповестени от изданието на Американската здравна асоциация. То е било съсредоточено върху позитивни за COVID-19 от 10 декември до 1 януари допълнително от 4600 лабораторни центрове за проби на територията на Съединени американски щати.

Три дози от имунизациите на " Пфайзер " и " Модерна " са посочили към 67 на 100 резултатност против обвързвана с Омикрон зараза със признаци спрямо неимунизирани хора. Само две дози обаче не дават забележителна отбрана против Омикрон, открили учените.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 554  Министър Сербезова изясни за какво се постанова стягането на Коронавирус ограниченията

Министър Сербезова изясни за какво се постанова стягането на Коронавирус ограниченията  Министър Сербезова изясни за какво се постанова стягането на Коронавирус ограниченията Министър Сербезова изясни за какво се постанова стягането на Коронавирус ограниченията  Министърът на опазването на здравето в Германия с предизвестие поради Covid-19 Министърът на опазването на здравето в Германия с предизвестие поради Covid-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР