Три имота на бул. Васил Априлов се отчуждават заради планираното

...
Три имота на бул. Васил Априлов се отчуждават заради планираното
Коментари Харесай

Отчуждават частни имоти на бул. Васил Априлов

Три парцела на бул. „ Васил Априлов ” се отчуждават поради плануваното уголемение в сектора сред Пещерско шосе и бул. „ Шести септември ”. Процедурата е открита с съобщение в уеб страницата на Община Пловдив. Отчуждаването се точи към този момент няколко години, макар че новата улична регулация е заложена още през 2014-а в Подробен устройствен план - ПР. С този проект се планува още едно пътно платно от западната страна на булеварда.

Собствениците на парцела на бул. „ Васил Априлов ” 73 с повърхност 206 кв. метра  ще получат обезщетение в размер на 201 055 лв.. Оценката е направена от Община Пловдив, само че може да бъде обжалвана. Имотът е на фамилия Тошеви.

За една трета идеална част на  бул. „ Васил Априлов ” 69 с повърхност 54 кв. метра администрацията е подготвена да заплати 25 000 лв. без Данък добавена стойност, а за една втора от прилежащия парцел на №57 с обща повърхност 432 квадрата - 95 615 лв..

Още един парцел е разгласен за наложително отчуждаване на ул. „ Царевец ” 35. Павираният път е очакван за уголемение от бул. „ Хаджи Димитър ” до „ Свобода ”. Седем наследниците на 71 кв. метра земя - Христови и Атанасови, ще си поделят 2788 лв.. Толкова е данъчната оценка на парцела без Данък добавена стойност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР