Три граждански организации бяха избрани за победители в десетото поред

...
Три граждански организации бяха избрани за победители в десетото поред
Коментари Харесай

Оздравителна програма Let’s Go 2020 предостави 30 000 лв. в подкрепа на социалните бизнеси |

Три цивилен организации бяха определени за спечелили в десетото подред издание на предприемаческата стратегия на Българския център за нестопанско право – Оздравителна стратегия за обществени предприятия Let’s Go 2020. Фондация АДРА- България, съдружие „ Онкоболни и другари “ и съдружие „ Няма невъзможни неща “, завоюваха премиите за най-хубав бизнес проект със обществена устременост. Всеки един от тях получава финансова поддръжка в размер на 10 000 лева, която ще ги поддържа в развиването на обществено предприемачество в Северозападна България, Варна и Бургас.

Общо 15 неправителствени организации минаха през обучителната стратегия на БЦНП тази година, което им даде набор от практични познания и умения по маркетинг, счетоводство и изцяло управление на бизнес. Ментори от разнообразни сфери работиха от близко с участниците в продължение на 3 месеца, като им предоставиха съответни препоръки и експертна поддръжка за реализиране на прогрес. В края на програмата, участниците показаха в детайли направена бизнес тактика за развиване пред журито на състезанието.

Победителите бяха оповестени на 12.10.2020г. Разпределеният награден фонд ще подкрепи активността на АДРА България в развиването на пчеларския бизнес в Северозападния район, като с това ще се обезпечи непрекъсната претовареност за хора от уязвими групи от региона. Чрез финансовата поддръжка от 10 000 лева, съдружие „ Онкоболни и другари “ ще продължи активността на своето обществено дружество, в което работят главно онкоболни хора, които създават сувенири и играчки, а съдружие „ Няма невъзможни неща “ ще разшири своите услуги, като влага извоюваната сума в развиване на кетъринг услуги с Кухня за подготвяне на храна за разнос, както и обезпечаване на дребна оранжерия за лично произвеждане.

Специалното издание на състезанието „ Най-добър бизнес проект на Неправителствени организации “ е част от Оздравителна стратегия за обществени предприятия Let’s Go, която се реализира с поддръжката на фондация „ Америка за България “, УниКредит Булбанк, TELUS International Europe и Аксенчър България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР