Три граждански иска за по 200 000 лв. предявиха роднините

...
Три граждански иска за по 200 000 лв. предявиха роднините
Коментари Харесай

600 000 лв. кръвнина искат от дядо Благой близките на застреляния арендатор

Три цивилен желае за по 200 000 лева предявиха роднините на 54-годишния Митко Иванов, прострелян смъртоносно, за което е упрекнат пенсионерът Благой Цветилов. Днес Окръжният съд в Пловдив най-сетне даде ход на делото против 81-годишния гражданин на първомайския квартал „ Любеново “, а юристът му Чавдар Петров изиска процесът да протече по съкратената процедура, без да бъдат разпитвани всички очевидци и движимости лица.

Иванов и Цветилов били далечни родственици. По-младият мъж обработвал наследствени земи и плащал аренда на Благой за неговия дял. Пенсионерът обаче не бил удовлетворен от парите и сред тях постоянно избухвали кавги.

 На 21 октомври м.г. двамата още веднъж се скарали на полето и Цветилов изкарал законно притежавана ловна пушка. „ Или се разбираме, или ще те гръмна “, отсякъл възрастният мъж. Митко Иванов вдигнал ръце, с цел да се защищити, само че бил прострелян. Успял да измине няколко метра, само че Благой го доближил и стрелял повторно, този път съдбовно. След това се прибрал, преоблякъл се и отишъл в Районното. Разказал на служителите на реда какво е направил и предал оръжието. Униформени разкрили в къщата му 112 противозаконни патрона.

Възрастният мъж прекара близо година зад решетките. На 29 септември Окръжният съд промени мярката му за неотклонение в домакински арест, само че решението е било обжалвано на втора инстанция и Цветилов по този начин и не излезе на независимост. Това стана мотив юристът на околните на починалия Росица Драгинова да изиска отказ на правосъдния състав и в този момент разнообразни магистрати гледат делото.

Процесът ще продължи на 22 януари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР