Три големи мечки с по две мечета бродят край селата

...
Три големи мечки с по две мечета бродят край селата
Коментари Харесай

Пет мечки бродят край родопски села и всяват ужас

Три огромни мечки с по две мечета бродят край селата в горната част на Арденското корито. Чак такава огромна популация не е имало до момента в региона. Това е цяло стадо мечки ! Хората се опасяват, че това изцяло ще стопира туризма и някой ще пострада. Никой не желае да се убиват мечки те, желаеме да се разселят на други места и да се понижи популацията им тук до най-малко.

Мечките са огладнели след зимния сън и търсят интензивно храна, с цел да възстановят запасите си. Цялото население в региона търсим незабавно среща с институциите, с цел да се вземат ограничения незабавно, само че не желаем никога да се убиват мечки ", заяви ловджията от смолянското село Могилица Росен Инджов. Той и синът му са снимали огромна мечка с две тазгодишни мечета, последно до първите къщи в Могилица преди броени дни. Майката е едра мечка с две дребни мечета.

" Синът ми е видял по какъв начин е слязла в реката и е снимал двете й мечета, които са се заиграли на пътя край село Бориково. Малките нямат боязън от хората, даже едното се е изправило любопитно да прегледа кой идва. С фото клопки сме открили още две мечки с по две мечета, само че по-големи - на по две - три години, настрана има и други огромни мечки в много дребен регион, което е доста рисково както за локалните, по този начин и за туристите ", сподели Инджов. Засега вреди от мечки те в региона няма, само че всички живеят в боязън.

Могилица е доста посещавано село от туристите, поради Агушевите конаци, куп еко пътеки и преходи, пещери, цитадела, откритата предходната година атрактивна панорамна площадка и доста други атракции към изворите на р. Арда. Хората се тормозят, че туристите, които не познават нрава на мечки те, могат да попаднат в извънредно рискова обстановка. Районът разчита на летния туризъм напълно, а през лятото гората на всички места край селата е цялостна с хора.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР