Три големи магазина, в които се продават предимно китайски стоки,

...
Три големи магазина, в които се продават предимно китайски стоки,
Коментари Харесай

Касови бележки на китайски, НАП затваря 3 магазина

Три огромни магазина, в които се продават най-вече китайски артикули, ще бъдат запечатани от Националната организация за приходите. При инспекция на правилото на тайния клиент, екипи от звеното „ Фискален надзор “ на приходната организация са се натъкнали на любопитна обстановка. При възнаграждение на направените покупки вместо фискален бон са получили записка на китайски език.



Контролните дейности са били едновременни в трите магазина, като на някои от екипите въобще не е бил публикуван фискален бон, споделя Дарик. След легитимация на инспекторите по приходите, при последващите контролни дейности са били открити и други нарушавания, измежду които разлики в касовите наличия.



„ Не сме се натъквали на такава обстановка. Най-вероятно става дума за програмен продукт за стоковите наличия. Той е обвързван с принтер, от който вместо наложителните фискални бонове, след възнаграждение от страна на клиента, се издава записка с надпис на закупената стока на български, а всичко останало по бележката е на китайски език. Интересно е, че магазините разполагат с касови апарати, само че рядко ги употребяват. Като начало комерсиалните обекти ще бъдат запечатани “, разяснява началникът на отдел „ Оперативни действия “ на звеното „ Фискален надзор “ Бургас Даниел Вълканов.



На обектите ще бъдат осъществени и спомагателни инспекции за определяне на действителния размер на дължимия, само че невнесен налог. От Национална агенция за приходите припомнят, че издаването на фискални бонове би трябвало да става незабавно след заплащането на стоката, а не след категорично увещание или гледище от страна на клиента.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушавания могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700/18 700 или по електронната им поща [email protected].
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР