Три години затвор. Толкова получава Сергей Панарин защото е споделил

...
Три години затвор. Толкова получава Сергей Панарин защото е споделил
Коментари Харесай

Три години в затвора заради един клик на мишката

Три години затвор. Толкова получава Сергей Панарин тъй като е споделил обява в обществена мрежа с текст и фотография на коктейл " Молотов ". Случаят е от 2012 година, а присъдата е произнесена в съд в Москва през 2015 година по обвиняване в „ подкепа на тероризма “, оповестява Свободна Европа.

``
реклама

„ Всеки може да бъде наказан за всичко в Русия “, споделя Панарин в първото си изявление откакто е освободен пред бюрото в Сибир на радио „ Свободна Европа “. „ Имах естествена мирна специалност – проектант съм. Един ден съветските управляващи пристигнаха и ме прибраха поради един клик на мишката. “

Панарин свързва ареста си с политическия си активизъм. Той е член на нерегистрираната партия „ Другата Русия “, основана от писателя Едуард Лимонов след разпадането на неговата Национал-болшевишка партия.

За престоя си в пандиза Панарин споделя, че за разлика от множеството други пандизчии е третиран добре. Той е получил работа в библиотеката на пандиза, където се занимава с мониторинг на изявления в интернет, разпространяващи екстремистки идеологии и апели към тероризъм. Там той среща пандизчии, които признават, че са употребявали обществени мрежи за разпространяване на апели към тероризъм.

Панарин е измежду първите, упрекнати в „ приканване към принуждение “ в интернет. След вълна от рецензии, съветският президент Владимир Путин инициира понижаване на присъдите за някои от избраните за закононарушения в интернет. В случая на Панарин обаче обинението е сметнато за прекомерно леко и променено на „ поддръжка за тероризма “.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни нови
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР