Три години затвор шофьор, прегазил лекар пред болница, реши Варненският

...
Три години затвор шофьор, прегазил лекар пред болница, реши Варненският
Коментари Харесай

Oсъдиха шофьор, убил лекар пред болница във Варна

Три години затвор водач, прегазил доктор пред болница, реши Варненският апелативен съд.
Мъжът няма да има право да ръководи моторно транспортно средство 5 години.
Подсъдимият Георги Г. е приет за отговорен за това, че на 12 август 2015 година пред входа на УМБАЛ „ Света Марина “ е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 62-годишния нефролог Людмил Савов. Условната присъда бе обжалвана от подсъдимия и частното обвиняване и протестирана от прокуратурата.
Малко след 7.30 часа Георги Г. карал по бул. “Христо Смирненски “ със скорост, доста превишаваща позволената за обитаемо място. Със 113 км/ч навлязъл в лентата, предопределена за ляв завой и за влизане в лечебното заведение. По същото време - на път за работа, откакто пресякъл булеварда, лекарят бил на тротоара пред входа на болничното заведение. В този миг подсъдимият завил кормилото наляво и дръпнал ръчната спирачка. Загубил надзор върху колата, тя се завъртяла, качила се на тротоара и блъснала доктор Савов.
В правосъдно съвещание представителят на Апелативната прокуратура акцентира, че вместо като млад водач да прояви повече внимание, да съобрази придвижването на голям брой коли и пешеходци в региона, Георги е подходил с неподплатено самочувствие, предприемайки рискови дейности. Защитата на подсъдимия изложи тезата за неочаквана техническа нередовност.
Настоящият правосъден състав счита, че отмереното наказване „ отнемане от независимост “ за 3 години е задоволително за поправянето на подсъдимия. Апелативният съд обаче не е склонен изтърпяването му да бъде отсрочено с изпитателен период. Движение със скорост над два пъти повече от оптимално допустимата за многолюден сектор в ранната част на деня, както и осъщественият „ дрифт “ свидетелстват за безусловно надменно и безконтролно отношение към живота и здравето на останалите участници в придвижването. Затова поправянето на Георги, който все още на произшествието е бил едвам 20-годишен, може да се реализира с ефикасното му отнемане от независимост и с увеличение на периода на отнемане от право да ръководи МПС.
Решението може да се апелира или стачкува пред Върховен касационен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР