Три години след ужасяваща диагноза лимфон на Ходжкин, което рак

...
Три години след ужасяваща диагноза лимфон на Ходжкин, което рак
Коментари Харесай

Сноубордист пребори рака, стъпи на олимпийския връх

Три години след ужасяваща диагноза лимфон на Ходжкин, което рак на лимфома, канадският сноубордист Макс Паро сподели голямата мощ на човешкия дух и стъпи на олимпийския връх.

27-годишният Паро завоюва дисциплината слоупстайл и след среброто от Пьончан преди четири години, в този момент той завоюва и златен орден.

Заради нещата, които Паро претърпя през последните три години, финалът на надпреварата разумно бе много трагичен, а през сълзи канадецът съобщи:

" Невероятно, най-силното каране в живота ми. Толкова доста неща се случиха от последната Олимпиада до през днешния ден.

Преборих се с рака, всичко беше същински призрачен сън, даже не мога да ви опиша през какво прекосих. Нямаш устойчивост, нямаш сила, нямаш мускули. Самият факт, че се върнах към спорта бе триумф, а през днешния ден това злато е просто необикновено ".
Паро едвам се класира за финала с десетото си място в квалификациите, само че по време на днешния край той бе над всички.

Още при първото втурване Паро зае трето място и загатна, че може да се добере до орден обратно на упованията, а по време на второто втурване получи резултат от 90.76, който никой не съумя да усъвършенства.

Това му бе задоволително да стане първият канадски първенец в тази дисциплинираност на сноуборда.

Втори се подреди 17-годишният представител на домакините Су Йиминг, а Канада имаше втори орден от слоупстайла с помощта на третото място на Марк Макморис.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР